hren
 

RUKOMETNI EURO
SVI oni koji dugo prate rukomet i hrvatsku reprezentaciju složit će se da Domagoj Duvnjak igra najbolje prvenstvo u svojoj karijeri.

Istina, Duvnjak je igrač koji nikad nije podbacio ili kriminalno odigrao, no ono što pruža na ovom Euru je neviđeno. Igra obranu i napad na razini najboljeg igrača svijeta. No ono što je sinoć napravio u posljednjim sekundama utakmice promaknulo je svima. Šegina obrana zicera za pobjedu je potez utakmice, no ovo što je Duvnjak napravio je potez turnira.

Krenimo redom.

1. U trenutku kada njemački pivot prima loptu na crti i puca prema Šegi, David Mandić ispada u obrani i kreće prema naprijed. S lijevog vanjskog na šest metara došao je čak ispred Duvnjaka na devet metara i zbog toga se stvorila golema rupa koja nas je itekako mogla koštati.

Strelica pokazuje gdje bi Mandić trebao stajati.

2. Srećom imamo velikog Domagoja Duvnjaka koji je povukao Mandića i bacio ga natrag u obranu, a upravo je njemački desni vanjski pucao preko Mandića koji ga je majstorski blokirao, no da nije bilo Duvnjaka i njegovog povlačenja Mandića, njemački rukometaš bi se lagano prošetao i iskoristio rupu u obrani i vjerojatno zabio za podjelu bodova. Dule, hvala ti.

Pozorno pogledajte video ispod i pratite reakciju Duvnjaka koju smo opisali gore

Nitko ne živi za medalju kao Duvnjak. Došao je osvojiti to zlato i nitko ga ne može zaustaviti

Ni najveći svih vremena, Ivano Balić, nije uspio osvojiti zlato na europskom prvenstvu. Hrvatski rukomet ima sve moguće medalje, no nedostaje samo europsko zlato, a Duvnjak je rekao sebi - sada ili nikada. Takav je dojam ostavio svojom genijalnom igrom.

Samo ga emocije mogu pobijediti

Hrvatska je sinoć pobijedila opasnu Njemačku za polufinale, a Duvnjaku je to u tom trenutku značilo previše. Emocije su ga uspjele pobijediti i rasplakao se na terenu. Vidio je tisuće navijača i svoje suigrače kako se vesele pa nije izdržao, pustio je suze radosnice i oduševio sve.

"Suze na kraju? To su suze radosnice, mislim da je cijela ekipa plakala. Ne znam kad sam posljednji put pucao sedmerac. Mislim da je to bilo u Riju 2016., a prije toga - pojma nemam kad... Slušajte, ovo su... Mi imamo penaldžije u reprezentaciji. Ovaj turnir je, ovaj turnir ne ide, ali ja sam uvjeren da će do kraja turnira pogodit sve penale", rekao je Duvnjak

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij