hren
 

EURO U RUKOMETU
Hrvatska i Španjolska od 16 sati počet će svoj dvoboj u Beču. Obje reprezentacije osigurale su plasman u polufinale rukometnog EURO-a, ali utakmica ima svoj značaj jer pobjedniku će pripasti čelno mjesto u skupini što naravno utječe na to na kojeg će se suparnika ići u polufinalu. No, Hrvati i Španjolci suparnike će saznati tek oko 20 sati jer odlučujuća utakmica druge skupine između Norveške i Slovenije počinje tek u 18.15 sati.

Norvežani su sigurni polufinalisti, ali im treba bod za prvo mjesto. Slovencima pak treba bod da bi bili drugi, s pobjedom mogu čak izbiti na čelnu poziciju skupine.

U svakom slučaju Norvežani su ovom slučaju itekako privilegirani, mogu mirno sačekati rasplet u drugoj skupini i doslovno izabrati suparnika u polufinalu, riskirajući čak i da izgube utakmicu. Potpuno je nejasno zašto europska rukometna federacija nije primjenila pravilo koje se obično primjenjuje u drugim sportovima, a to je da se utakmice direktno zainteresiranih suparnika igraju u isto vrijeme. Jasno je da se ne mogu sve utakmice igrati u isto vrijeme, ali primjerice u ovom slučaju odluka bi bila jednostavna, logična i u korist - sporta. Ovako ostaje sumnja i nedvojbena činjenica da se išlo na ruku Norvežanima.

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij