hren
 

EP U VATERPOLU
Hrvatski vaterpolisti ostali su bez finala na Europskom prvenstvu u Budimpešti, gdje su u polufinalu poraženi od Španjolske sa 9-8 (0-1, 4-3, 2-2, 3-2) pa će se u nedjelju boriti za brončano odličje.

Španjolcima je to drugo uzastopno finale, a treće u povijesti na natjecanju na kojem još nisu nikada osvojili zlatno odličje.

Ovim porazom Hrvatska je ostala bez izravnog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju pa će se do olimpijskog turnira morati probiti kroz kvalifikacije.

Najbolji strijelac Španjolske bio je Munarriz sa tri pogotka, a dva je postigao Granados. Vratar Lopez imao je 13 obrana. U hrvatskoj reprezentaciji dva pogotka postigao je Luka Bukić, a po jedan Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević, Andro Bušlje i Lovre Miloš. Marko Bijač je imao sedam obrana.

Hrvatska će u nedjelju od 17.30 sati za brončano odličje igrati s poraženim iz drugog polufinala u kojem se sastaju Mađarska i Crna Gora.


Hrvatska – Španjolska 8:9 (1:0, 3:4, 2:2, 2:3)

Budimpešta – Duna Arena. Suci: Boris Margeta (Slovenija) i Sergej Naumov (Rusija)

Hrvatska: Bijač /7 obrana), Macan (1), Fatović, Lončar (1), Joković (1), Bukić (2), Vukičević (1), Bušlje (1), Miloš (1), Vrlić, Benić, Garcia, Marcelić.

Španjolska: Lopez (13 obrana), Munarriz (3), Granados (2), Sanahuja, De Toro (1), Larumbe, Delgado (1), Fernandez, Tahull (1), Perrone (1), Malarach, Bustos, Lorrio.

Igrač više: Hrvatska 5:11, Španjolska 3:10

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij