hren
 

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA U 16.30
Hrvatski rukometaši danas protiv Španjolske od 16.30 u velikom finalu Europskog prvenstva u Stockholmu love jedino zlato s velikih natjecanja koje im nedostaje u bogatoj kolekciji medalja. Prijenos utakmice je u 16.30 na RTL televiziji.

Čak 10 godina čekamo finale, a 16 godina zlatnu medalju na velikim natjecanjima. Velike generacije Saračevića i Puca te kasnije Balića i Metličića rušile su sve pred sobom, osvajale olimpijska (1996. i 2004.) i svjetska zlata (2003.), ali baš nikad nisu uspjele osvojiti europsku zlatnu medalju, jedinu koja nedostaje u hrvatskoj kolekciji najsjajnijih odličja.

Bit će to osmo finale Hrvatske na velikim natjecanjima. Dvaput je Hrvatska bila u finalu Olimpijskih igara i oba puta je otišla do kraja. Tri puta su hrvatski rukometaši igrali finale Svjetskih prvenstva, a zlato su osvojili samo iz prvoga 2003. godine u Portugalu. Ovo im je treći finale na europskim prvenstvima.

Španjolska i Hrvatska su na ovom prvenstvu već igrale u drugoj fazi natjecanja. U tom susretu, odigranom u srijedu, Hrvatska je u drugom poluvremenu gubila sa šest pogodaka razlike, ali je na kraju završilo neodlučeno 22:22.

Španjolskoj će to biti treći finale europskih prvenstva zaredom nakon turnira u Poljskoj 2016. i Hrvatskoj 2018. godine. Prije četiri godine izgubila je od Njemačke sa 17:24, a prije dvije godine pobijedila je Švedsku 29:23.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij