hren

TRAGEDIJA U SAD-U
Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant poginuo je u padu helikoptera. Nesreća se dogodila kada se helikopter u vlasništvu Kobeja Bryanta zapalio pa srušio u blizini Calabasasa u Kaliforniji oko 10 sati po lokalnom vremenu.

Šerif Alex Vallanueva na konferenciji za medije izjavio je da je poginulo ukupno devet osoba, pilot i osam putnika. Šef vatrogasaca Daryl Osby rekao je da su već po njihovom dolasku svi bili mrtvi. Okolnosti nesreće još uvijek su nepoznate, istraga je u tijeku.

Najpouzdaniji novinar kada je u pitanju NBA liga Adrian Wojnarowski prenio je vijest da je jedna od poginulih Bryantova 13-godišnja kći Gianna.

Navodi se da su putovali prema košarkaškoj akademiji u kojoj trenira Bryantova kći te da su u helikopteru bili još Giannina suigračica i jedan od njenih roditelja.

CNN je javio da su putovali na košarkašku utakmicu u Thousan Oaks. Byantova kći Gianna Maria Onore Bryant trebala je igrati, a Bryant je trebao biti trener.

Kobe Bryant rođen je 23. kolovoza 1978. godine u Philadelphiji, a u NBA je stigao s 18 godina, odmah nakon završetka srednje škole. Kao trinaesti izbor prve runde drafta birali su ga Charlotte Hornetsi, ali su ga odmah nakon toga zamijenili za Vladu Divca.

Po mišljenju košarkaških stručnjaka jedan je od najvećih košarkaša u povijesti, a tijekom 20 godina duge profesionalne karijere osvojio je pet naslova prvaka NBA lige s Los Angeles Lakersima kojima je bio vjeran tijekom cijele igračke karijere.AFP

U bogatoj karijeri osim pet naslova prvaka NBA lige osvojio je i dvije zlatne olimpijske medalje, 18 puta sudjelovao je na All Star susretima, jednom je proglašen najboljim igračem lige, a još dva puta najkorisnijim igračem finalne serije. U dva je navrata bio najbolji strijelac lige, jedini je igrač kojem su Los Angeles Lakersi umirovili dva broja. Naime, za vrijeme karijere nosio je brojeve 8 i 24, a za sve što je klubu dao, odlučili su umiroviti oba broja.

Na listi najboljih strijelaca u povijesti NBA lige nalazi se na četvrtom mjestu svih vremena s 33.643 poena.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij