hren
 

"IVAN RAKITIĆ i Barcelona se razvode. To je izvjesno i definitivno. Jedino je pitanje kada će potpisati papire, ali odluka o rastavi je donesena. Točnije, donijela ju je barem jedna strana", navodi AS, čitani španjolski sportski dnevnik, koji ovako piše o Rakitićevom javnom iskazu nezadovoljstva:

"Kada to nitko nije očekivao, Hrvat se pojavio u mix-zoni Camp Noua nakon meča s Levanteom i olakšao dušu sljedećim riječima: 'Dogodile su se stvari koje mi se nisu sviđale i to više njih. To sam jasno dao do znanja onima koji odlučuju u Barceloni. Ranije nije bilo vrijeme da se o tome govori, ali sada želim okrenuti stranicu i raditi na najbolji mogući način. I želim da moji suigrači, treneri i navijači znaju da sam 100 posto posvećen Barceloni.'"

As nastavlja: "Rakitićev sukob s Barcelonom datira od ljeta 2018. kada je Hrvat od predsjednika Bartomeua tražio poboljšanje ugovora nakon što mu je PSG poslao raskošnu ponudu. Bartomeu mu je odgovorio da mu povišicu ne može odmah dati, ali da će to napraviti u sljedećih nekoliko mjeseci. To se nije dogodilo tada, nego nakon još puno vremena i natezanja. Tako se dotadašnja velika ljubav Barcelone i Rakitića srozala na suživot. Ubrzo se Barcelona poželjela riješiti Rakitića, kojeg je od otpisa štitio samo kišobran trenera Valverdea. Međutim, očajnim utakmicama kao što je bila ona protiv Liverpoola Rakitić je ostao nezaštićen, dok je dolaskom Frenkieja de Jonga ostavljen na čistini. Ljetos ga je Barca htjela prodati, ali teško je naći klub koji će za 31-godišnjaka platiti 50 milijuna pa je Rakitić ostao kao rezerva. Kasnije ga je Valverde vratio u prvu momčad, a zbog ozljeda i loše forme konkurenata te nakon smjene trenera i dolaska Setiena Hrvat je igrao svaku utakmicu. Međutim, sada je jasno da je nakon šest godina definitivno došao kraj braka Rakitića i Barcelone."

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij