hren
 

U utorak će u Beurs van Berlage konferencijskom centru u Amsterdamu biti održan ždrijeb drugog izdanja Lige nacija, a hrvatska reprezentacija će ponovo sudjelovati u najjačem razredu u kojem se ovoga puta nalazi 16 ekipa.

Europska nogometna federacija (UEFA) je u rujnu prošle godine donijela odluku o promjeni formata Lige nacija.

Naime, na sastanku Izvršnog odbora u Ljubljani odlučeno je da će u Ligama A, B i C sudjelovati po 16 reprezentacija, dok će u Ligi D sudjelovati samo sedam ekipa.

Hrvatska je u premijernom izdanju igrala u elitnom razredu u skupini sa Engleskom i Španjolskom, a kako je završila kao posljednja, trebala je ispasti u B ligu. Međutim, proširenjem je ostala među najjačima.

Svjetski doprvaci su smješteni u četvrti 'pot' zajedno s Njemačkom, Poljskom i Islandom i to su reprezentacija protiv kojih ne možemo igrati.

Iz prve jakosne skupine "Vatrenima" prijete Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska. U drugi 'bubanj' su smješteni Belgija, Francuska, Španjolska i Italija, a u treći BiH, Švedska, Danska i Ukrajina.

U Ligama A, B i C ždrijebat će se po četiri skupine sa po četiri reprezentacije, a pobjednici skupina plasirat će se na završni turnir svake Lige.

Završni turnir četiri najbolje reprezentacije iz Lige A, u kojoj će igrati Hrvatska, bit će od 2. do 6. lipnja 2021. u jednoj od četiri zemlje koje će izboriti "Final Four".

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3-5. rujna), a preostali terminu su 6-8. rujna, 8-10. listopada, 11-13. listopada, 12-14. studenog i 15-17. studenog ove godine.

Naslov prvaka brani Portugal koji je u finalu pobijedio Nizozemsku sa 1-0. U susretu za 3. mjesto Engleska je pobijedila Švicarsku boljim izvođenjem jedanaesteraca (6-5).

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij