hren
 

Travanjsko izdanje popularnog nogometnog časopisa France Football posvećeno je nogometnim dresovima, a među najupečatljivijima našli su se i hrvatski "kvadratići" iz 1998...

Svjedoci smo godinama kako su jedan od najupečatljivijih simbola Hrvatske, naročito sportskih selekcija, one popularne "kockice" ili preciznije rečeno bijelo-crveni kvadratići. Definitivno Hrvatska ima jedne od najspecifičnijih dresova, a to su prepoznali i urednici uglednog France Footballa.

U travanjskom izdanju popularnog časopisa, odlučili su izdvojiti 50 najmističnijih i najupečatljivijih dresova. Među nizom lijepih i pamtljivijih, na popisu su se našle i čuvene "kockice" iz 1998. godine. Evo što točno piše France Football o tom dresu.

"Malo geopolitike. Nakon rata koji je zahvatio bivšu Jugoslaviju, Hrvatska je postala neovisna država te je primljena u Fifu 1992. godine i u Uefu godinu kasnije. To je jedna mlada nacija, velike povijesti i sjajnih igrača iz doba bivše države (Prosinečki, Šuker, Boban), igrači koji su šarmirali kontinent na Euru 1996. godine kada su ispali u četvrtfinalu od Njemačke. Vođeni Blaževićem, nosili su dres s crveno-bijelim kockicama, kreacijom slikara Miroslava Šuteja koji je bio inspiriran bojama kraljeva koji su vladali tom zemljom. Dvije godine nakon Eura, Hrvati su uzvratili Njemačkoj u četvrtfinalu. Polufinale Svjetskog prvenstva protiv Francuske značilo je ponovni susret s "kockicama" koji su sada otišli na stranu, izgledajući kao ih vjetar nosi. Dvadeset godina kasnije, odjeća istih boja koju su nosili Modrić i suigrači doživjela je drugu odiseju, u finalu", opisuje France Football.

Izvor : Sportnet.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul