hren

Katar će biti domaćin Mundijala koji će trajati od 21. studenoga do 18. prosinca 2022.

Točno dvije godina nakon što su Francuska i Hrvatska igrale utakmicu za naslov na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Međunarodna nogometna federacija izašla je u javnost s kalendarom za idući Mundijal. Katar će biti domaćin najvećoj nogometnoj smotri koja će započeti u ponedjeljak 21. studenoga i trajati do 18. prosinca 2022.

Prva utakmica turnira na kojem će Hrvatska braniti osvojeno srebro na rasporedu je u 11 sati po srednjeeuropskom vremenu na stadionu Al Bayt koji prima 60.000 gledatelja, odnosno 20.000 manje u odnosu na stadion Lusail na kojem će biti igrano finale.

Faza turnira po skupinama trajat će 12 dana i svakodnevno nuditi četiri utakmice u programu.

Igrat će se one s počecima u 11:00, 13:00, 17:00 i 20:00 satI po srednjeeuropskom vremenu, dok će posljednje kolo po skupinama i utakmice u nokaut fazi započinjati u 16:00 i 20:00.

Stadion Khalifa International bit će poprište utakmice za broncu 17. kolovoza, dan prije finala.

FIFA je objavila da će čekati s ždrijebom sve do ožujka ili travnja 2022. godine, ako to dopusti situacija s koronavirusom, kada će biti objavljen i konačan raspored prvog svjetskog prvenstva koje će se održati u kasnu jesen zbog vrućina u tom dijelu Azije.

Organizatori su priopćili kako je 85 posto posla na stadionima dovršeno, a čak 90 posto puteva i infrastrukture već sagrađeno. Trebalo bi to pomoći i navijačima koji zbog male udaljenosti između stadiona u jednom danu mogu odgledati uživo dvije ili više utakmice SP-a.

Izvor : Telegram.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij