hren
 

Policija je uz upotrebo prisile privela skupinu zadarskih navijača.

Zadarska policija privela je u subotu oko podneva, uz uporabu prisile, devetoricu mlađih muškaraca i svi su trenutačno u prostorijama policije na kriminalističkoj obradi, potvrdila je Hini glasnogovornica Policijske uprave zadarske Ivana Grbin.

Riječ je o pripadnicima navijačke skupine Tornado koje je policija zatekla u Murvici nakon što su na jednome zidu prebojali grafit posvećen Hajduku koji su prošlog tjedna napravili pripadnici Torcide, pišu pojedini zadarski mediji.

Policija je navodno imala dojavu o akciji Tornada još u petak poslijepodne, obišla je mjesto na kojemu je postavljen grafit, ali nikoga tamo nije zatekla.

U subotu oko podneva, nakon dojave da su pripadnici Tornada prebojali grafit posvećen Hajduku, zadarska policija presrela je mladiće na putu prema Zadru, izvukla ih iz automobila, polegla na cestu i u lisicama ih privela.

Devet pripadnika Tornada je privedeno, a deseti je u bijegu.

Mediji prenose neslužbenu informaciju da se sukob između Tornada i Torcide očekivao tjednima zbog grafita i murala u Murvici koji slave splitski nogometni klub i njihovu navijačku skupinu.

Nakon takve reakcije zadarskog Tornada, policija je dobila informaciju da se u neobični sukob namjeravaju uključiti i pripadnici Torcide iz Splita.

Privedeni navijači imali su palice, s palicama su bili u Murvici i bili su maskirani i navodno su bili spremni na fizički obračun s pripadnicima Torcide pa su iz policije bili pripravni kako bi spriječili bilo kakvu mogućnost izravnog sukoba.

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij