hren
 

U idućih tjedan dana Vatrene čekaju ogledi s aktualnim europskim i svjetskim prvacima.

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se ovog ponedjeljka u Zagrebu povodom skorašnjeg početka natjecanja u Ligi nacija, a svoja razmišljanja i očekivanja s javnošću je podijelio izbornik Zlatko Dalić.

"Svima je reprezentacija nedostajala i radimo se okupljanju, svi su sretni i zadovoljni", izjavio je izbornik, svjestan veličine izazove koji stoji red Vatrenima.

Hrvatska će kod aktualnog prvaka Europe Portugala gostovati 5. rujna u Portu dok će tri dana kasnije Vatreni opet biti gosti i to Francuske, reprezentacije koja ih je porazila u finalu Svjetskog prvenstva 2018. godine.

"Čekaju nas dvije teške utakmice i toga smo svjesni. Suparnici nisu mogli biti teži, pogotovo u vrijeme koje nije idealno za nogomet, no spremni smo dati sve od sebe. Očekujem dobar test i dobru pripremu za ono što nam slijedi, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nastup na Europskom prvenstvu", kazao je Dalić i podvukao:

"Ne idemo kao autsajderi u Ligu nacija, želimo pobijediti i usput isprobati što više igrača."

Na Dalićevom popisu kandidata ima i nekolicina novih imena. Hoće li svi dobiti priliku zaigrati u nacionalnom dresu?

"Pokušat ćemo, ali mislim da neće biti moguće da baš svi dobiju šansu. Vidjet ćemo kakav će biti razvoj situacije, no nastojat ćemo da svi budu u pogonu. Važni su i treninzi. Nadam se da se nitko neće ozlijediti, a igrači koji su prvi puta u reprezentaciji neka vide kakav je ambijent. Osim toga, ovo je sjajna prigoda da se nakon dvije godine vrati Šime Vrsaljko, ali nikako nećemo ulaziti u bilo kakav rizik s njime."

Izvor : Gol.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij