hren

HRT večeras na prvom programu u udarnom terminu od 20.10 sati prikazat će dokumentarni film "Diego Maradona" u povodu smrti jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Redatelj ovog filma iz 2019. godine je Asif Kapadia.

Dana 5. srpnja 1984. Diego Maradona stigao je u Napulj za tada rekordni iznos i u sljedećih sedam godina otvorio se pakao. Najslavniji nogometni genij svih vremena i najdisfunkcionalniji grad u Europi bili su savršeni jedno za drugo. Maradona je bio blagoslovljen na terenu, ali proklet izvan njega. Karizmatični Argentinac vrlo je brzo odveo Napoli do njihova prvog naslova prvaka. Snovi su bili ispunjeni. Ali postojala je i cijena. Maradoni je bilo dopušteno da radi sve dok god je na terenu izvodio čuda, ali kada je magije nestalo, postao je zatočenikom grada.

U filmu je korišten i dio nikad ranije viđenih snimki iz Maradonine osobne arhive, više od 500 sati snimljenog materijala, a u cijelosti ga je podržao i sam Maradona. Film je 2020. nominiran za BAFTA-u u kategoriji najboljeg dokumentarca, 2019. u Cannesu za nagradu Zlatno oko te za još 11 drugih nagrada. Ovo je treći film Oscarom i BAFTA-om nagrađene ekipe koja je snimila filmove "Senna" i "Amy".


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij