hren

LIGA PRVAKA
UTAKMICA 6. kola Lige prvaka između Paris Saint-Germaina i Bašakšehira prekinuta je u 23. minuti nakon što je četvrti sudac pomoćnog trenera turskog kluba nazvao crncem.

Nedugo nakon toga igrači obiju momčadi napustili su teren. Stizale su informacije da će se utakmica nastaviti nakon što dođe do promjene četvrtog suca, ali na kraju je ipak odlučeno da će se susret nastaviti danas od 18:55 sati. Evo što je sve prethodilo konačnoj odluci.

Glavni sudac pitao kome će dati žuti karton, a onda je uslijedila drama

U 13. minuti susreta branič domaće momčadi Kimpembe je faulirao Gulbrandsena nakon čega je uslijedila burna reakcija s klupe Bašakšehira.

Glavni sudac Ovidiu Hategan je na poziv četvrtog suca Sebastiana Coltescua došao do klupe turskog kluba kako bi pokazao žuti karton.

Hategan je od Coltescua tražio da mu kaže koga će kazniti, a ovaj mu je odgovorio: "Onog crnca." ("Ala negru", na rumunjskom). 

Coltescu je pokazivao na Bašakšehirova pomoćnog trenera Pierrea Weboa iz Kameruna koji je burno reagirao.

"Zašto si rekao 'crnca?'" pitao je Webo četvrtog suca.

U tom trenutku igrači momčadi su stigle blizu mjesta gdje je nastao incident, a Webo je napustio teren.

Demba Ba, bivša premierligaška zvijezda, koji je započeo utakmicu na klupi Bašakšehira, ustao je i počeo raspravljati s četvrtim sucem, pitajući ga zašto se na njega referirao kao na crnca jer za bijelca nikad ne bi rekao da je bijelac.

Nakon toga su igrači PSG-a Kylian Mbappe i Neymar kazali da neće igrati sve dok je četvrti sudac Coltescu prisutan. Tražili su da on bude isključen.

U isto vrijeme jedan od članova stručnog stožera Bašakšehira Okan Buruk poručio je četvrtom sucu da je rasist. 

Turci se nisu željeli vratiti na teren

Nakon 10 minuta rasprave igrači su napustili teren, a u tom trenutku na semaforu je stajalo vrijeme od 23 minute i četiri sekunde koje se neće pomicati unatrag.

Kasnije su obje momčadi tražile da se promijeni četvrti sudac. Uefa je izvijestila da će se susret nastaviti u 22 sati, a onda je stigla vijest da će se nastaviti ipak tek od 23 sata.

"Naši igrači su donijeli odluku da se neće vraćati na teren nakon što je četvrti sudac rasistički uvrijedio našeg pomoćnog trenera Pierrea Weboa", objavili su iz Bašakšehira.

Potom je odlučeno da će se susret igrati danas (srijeda) od 18:55 sati.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij