hren

HAJDUK bi danas ili sutra trebao objaviti ime novog sportskog direktora, a to će biti Mindaugas Nikoličius koji je danas raskinuo ugovor s Goricom i trebao bi uskoro preseliti u Split.

Litavac je bio mozak projekta HNK Gorica u koji je došao u suradnji s glavnim klupskim investitorom Gintarasom Staniulisom. Nikoličius je u dvije i pol godine briljirao skautingom igrača i u Goricu je doveo jeftine i dobre igrače koje je klub kasnije prodao za veće iznose i od njih imao višestruku korist.

Upravo je struku novi Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić po dolasku na Poljud istaknuo kao jedan od glavnih problema, a dovođenjem Nikoličiusa Hajduk u tom segmentu više ne bi trebao imati problema. 

"Zahvaljujemo gospodinu Nikoličiusu na tri godine suradnje i doprinosa našem klubu. Nažalost, nismo imali načina kako bismo ga odgovorili od njegove odluke da ode s pozicije sportskog direktora HNK Gorice. Želimo mu puno uspjeha u nastavku sportske i profesionalne karijere", rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko u službenom klupskom priopćenju.

Nikoličius je bio u kombinacijama za odlazak na Poljud i ranije, ali se nije uspio dogovoriti s Hajdukom i njegovim tadašnjim vodstvom. 

S 26 godina postao sportski direktor

Samozatajni Litavac u nogometu je od 25. godine kad je počeo raditi u litvanskoj nogometnoj reprezentaciji. Sa samo 26 godina postao je sportski direktor Žalgirisa s kojim je od 2010. do 2017. osvojio četiri prvenstva, šest kupova i pet superkupova te prekinuo dugogodišnju dominaciju Ekranasa.

S predsjednikom Gorice bio je u odličnim odnosima još iz vremena dok je Žalgiris bio na pripremama u Umagu i Poreču gdje je često igrao s današnjim hrvatskim prvoligašem.

Nikoličius je u dvije i pol godine u Gorici potrošio 700.000 eura na pojačanja, a u njegovo vrijeme klub je na prodaji igrača zaradio 5,5 milijuna eura. Za sitniš ili za nula eura doveo je niz igrača Joeya Suka, Farouka Miye, Iyayija Aitemwena, Lukasza Zwolinskog, Matara Dieyea i mnoge druge, a jedini igrač kojeg je platio ozbiljniji iznos bio je Kristijan Lovrić koji je došao iz Lokomotive za 500.000 eura.

Upravo je dovođenje stranaca bio svih ovih godina najveći Hajdukov problem. Kroz Poljud su prošli deseci igrača upitne kvalitete za koje je struka tvrdila da su velika pojačanja da bi samo utonuli u prosječnost i pokazali bi se ne previše kvalitetnijima od domaćih igrača.

Nikoličius sa svojim suradnicima ima ogromnu skautsku mrežu po čitavom svijetu koja se uglavnom bazira na otkrivanju talenata ili dovođenju jeftinih igrača koji su puno obećavali, ali su negdje u razvoju zapeli. To je bio slučaj s Atiemwenom, kojeg je Gorica na kraju prodala Dinamu za 2,5 milijuna eura te još nekim igračima koji su se pod vodstvom Sergeja Jakirovića pa onda i Valdasa Dambrauskasa pokazali kao odlični i pouzdani igrači.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij