"SPREMNI SMO ZA VELIKE STVARI"
Hrvatski rukometaši spremni su za put u Egipat.
Hrvatska rukometna reprezentacija odradila je posljednji trening prije odlaska na Svjetsko rukometno prvenstvo 2021., a izbornik Lino Červar potom je odredio i konačan popis 20 igrača.

Dvojica prekobrojnih, koji neće put Egipta, su Lovro Mihić Šime Ivić. Na prvenstvo ipak putuje jedan od naših najboljih rukometaša Igor Karačić, iako ima problema s ozljedom.

Još od onih najtrofejnijih generacija kauboji su naviknuli da ih na velika natjecanja isprate pune tribine. A kad su najvažnije utakmice da se čeka u redu za ulaznice. No u Egiptu neće biti huka s tribina.

''Nije lako igrati pred praznim tribinama, svaki sportaš je naviknuo da te navijači nose. Sjetimo se prošlog siječnja, navijači su nas nosili do tog 2. mjesta.''

Više od desetljeća čekamo borbu za sam vrh

Još od onog zagrebačkog finala s Francuzima 2009., Hrvatska nije bila u finalu rukometnog mundijala, koji će u Egiptu imati premijeru s čak 32 reprezentacije.

''10 nas godina nije bilo u finalu, znali smo imati i jače ekipe pa ne bi ušli u finale. Utakmice su tu da se rekordi ruše'', rekao je Červar.

Jedan od najvećih Červarovih tajnh aduta biti će desni vanjski Ivan Martinović. Igrač Hannovera je u pripremama briljirao i konačno je dočekao zaigrati rame uz rame s Duvnjakom i Cindrićem.

''To je san otkad sam ih prvi put vidio. S njima je sve lakše. To je san i jako sam sretan zbog toga.''

Iako igrači u pravilu ne vole pričati o sebi, Martinović je podijelio razmišljanja o svojim igračkim plusevima i minusima.

''Sebe bih opisao kao brzog i pokretljivog, napad mi je jača strana, želim popraviti obranu. To baš želim i pokazat ću.''

''Smatram da imamo jako dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari"

Iz njegove generacije tu su Halil Jaganjac i Josip Šarac pa je prilagodba još lakša.

''Lakše mi je kad su tu, znamo se već 5-6 godina. Lakše mi je kad su tu s ekipom.''

Kauboji prvenstvo otvaraju u petak protiv Japana.

''Svi znamo da su takve utakmice najteže. Treba probit led. Jako nezgodna ekipa. Imamo uvijek s takvima problema jer su brzi i igraju 3-3 obranu'', smatra Duvnjak.

Ali ako ćemo bez diplomatskih rukavica, kapetan priznaje...

''Smatram da imamo jako dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari.''

Kad kapetan tako kaže, onda mu ostaje samo za vjerovati. Čeka nas, vjerujemo, ponovno uspješni rukometni siječanj.

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij