hren

NAKON nepuna tri sata leta, hrvatska rukometna reprezentacija stigla je do Egipta. 

Između Zagreba i Aleksandrije, u kojoj će Hrvatska igrati susrete prvog dijela natjecanja na Svjetskom prvenstvu, nešto je više od 2131 kilometar zračne linije. Zajedno s hrvatskom reprezentacijom, zrakoplovom EgyptAira u organizaciji Svjetske rukometne federacije (IHF), doputovala je i reprezentacija Slovenije. 

Reprezentacija je na pisti aerodroma imala antigensko testiranje

Kako svjedoče iz Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), let je prošao bez problema. Mnogi hrvatski i slovenski igrači međusobno igraju u istim klubovima pa im je zajednički let bio sjajna prilika da razmijene mišljenja i dojmove o pripremama.

Nakon leta su slijedila tri sata testiranja i putovanja. Najprije je kompletna reprezentacija na pisti zračne luke Borg El Arab imala antigensko testiranje u autobusu. Taj je test pokazao da su svi hrvatski igrači i stručni stožer negativni pa je nastavljen put do Hotela Tolip North kroz prometnu gužvu uz policijsku i vojnu pratnju. 

Karačić bi kroz nekoliko dana trebao doći na optimalnu razinu

Hotel je udaljen otprilike 80-ak kilometara od Aleksandrije i dvorane u kojoj će se igrati susreti. Slijedilo je novo, ovoga puta PCR testiranje. Reprezentacija je trenutačno u svojim sobama i čeka rezultate toga testa da bi konačno mogla otići na večeru.

Bez obzira na devet sati dugačak put, dobro raspoloženje nije ih napustilo, a posebno vjera da na ovom Svjetskom prvenstvu mogu napraviti velike stvari. Svoju kartu na letu uhvatio je i Igor Karačić koji je odgodio operaciju zbog upale pubisa koji ga muči već duže vrijeme.

“Lijepo je biti tu, drago mi je da sam tu s dečkima, imao sam sitnih problema s ozljedom, ali kroz nekoliko dana bih trebao doći na optimalnu razinu. Putovali smo charterom zajedno sa Slovencima, putovanje kao putovanje, atmosferica je uvijek odlična. Vidjeli smo neke stare prijatelje i tako, stigli smo sretno. Cijeli dan smo na putu i na testiranjima, sad čekamo daljnji plan tako da vjerujem od sutra da ćemo krenuti s našim planom kako treba. Nadam se da ćemo u ovim teškim trenucima za Hrvatsku uspjeti barem malo razveseliti ljude“, rekao je Karačić.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij