hren

Svjetski prvak postao je Mathieu Faivre, a brončani Loic Meillard.
Filip Zubčić stigao je do zasad najvećeg uspjeha svoje karijere. U današnjim utrkama paralelnog veleslaloma na Svjetskom prvenstvu što se održava u talijanskoj Cortini d’Ampezzo, 28-godišnji Zagrepčanin doskijao je do srebra!

U jutrošnjim kvalifikacijama zauzeo je 13. mjesto, što mu je donijelo težak ždrijeb u osmini finala, Stefana Luitza, od kojeg je dvaput gubio u paralelnim utrkama. Treća je ipak bila sreća, na plavoj stazi zaostao je 23 stotinke za Nijemcem, ali na brzoj, crvenoj stazi je to nadoknadio i plasirao se među osam najboljih.

Tamo ga je čekao River Radamus, ali ni neiskusni Amerikanac nije sačuvao prednost od 34 sekunde iz prve vožnje; Zubčić je na crvenoj stazi bio brži gotovo za sekundu te osigurao borbu za medalje. Polufinale je donijelo još jednog teškog suparnika, Loic Meillard bio je najbrži u kvalifikacijama.

U prvoj vožnji je i potvrdio taj status favorita, naš skijaš u drugu vožnju ušao je s najvećim mogućim zaostatkom, od pola sekunde. Na sreću, crvena staza se opet pokazala bržom i za samo dvije stotinke nadmašio je Švicarca te ušao u finale. A u finalu stari dvoboj Hrvatske i Francuske, Mathieu Faivre našao se s druge strane.

Sredinom prve vožnje, Zubčić je napravio grešku koja ga je stajala prednosti prije uzvratne vožnje, a s obzirom da je na sporijoj stazi trebalo dostići 23 stotinke, šanse za najsjajnije odličje bile su minimalne. Tako je i završilo, zaostatak se i povećao, ali medalja je ostala. Prva je to hrvatska medalja nakon srebra Ivice Kostelića iz Schladminga 2013. godine te odlična najava za utrku veleslaloma u petak.

Izvor: Telesport.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij