BUDIMPEŠTA  Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u nedjelju u 3. kolu vrlo jakog međunarodnog turnira BENU kup u Budimpešti svladala Rusiju sa 21-11 (4-4, 4-2, 6-2, 7-3), te se iz Mađarske vraća sa pokalom pobjednika.

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Ante Vukičević sa četiri gola, a Luka Lončar i Paulo Obradović zabili su po tri. Momčad Rusije predvodio je Konstantin Kiseljev sa tri pogotka, objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

“Barakude” su u petak pobijedile Španjolsku sa 15-11, a dan kasnije i domaćina Mađarsku sa 13-11. Hrvatska reprezentacija se odmah nakon utakmice vraća u domovinu, a tijekom večeri stiže u Rijeku gdje nastavlja s pripremama za Olimpijske igre.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, nakon osvajanja jakog međunarodnog turnira  u Budimpešti, izjavio je   da su njegovi izabranici pokazali igru koja obećava, te da sada slijedi nadogradnja igre i taktike.

“Turnir u Budimpešti završili smo odličnim rezultatom, iako on nije bio primaran. No pokazali smo igru koja obećava, te da smo na pravom putu. To je očekivano bilo puno bolje od onoga što smo pokazali protiv Mađara u Šibeniku. Ovdje smo dobili Mađarsku na njihovom legendarnom bazenu, što je samo po sebi velika stvar. Ipak ponavljam, rezultat nije bio ključan. Bitno je na osnovi ovih nastupa raditi nadogradnju igre i taktike. Uočili smo nekolicinu detalja na kojima još trebamo poraditi. Upravo ti detalji čine razliku na velikim natjecanjima. Zadovoljstvo odigranim je prisutno, no predstoji nam još puno posla. Sada krećemo put Rijeke gdje nastavljamo s pripremama, a potom 9. srpnja odlazimo na turnir u Cagliari“,  rekao je Tucak.

“Mislim da svi možemo biti zadovoljni igrom na ovom turniru. Slijedi nam još jedan turnir u Italiji gdje ćemo imati priliku usavršiti još taktičkih detalja. Bilo je grešaka, no mislim da iz Budimpešte možemo otići zadovoljni. Dalje nastavljamo s treniranjem i pripremama za Olimpijske igre”, izjavio je reprezentativac Loren Fatović.

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij