ANDREJ VIŠTICA srušio je službeni hrvatski Ironman rekord Dejana Patrčevića iz 2011. godine.
Naš najbolji triatlonac, Andrej Vištica, došao je na trku neopterećen. Andrej izlazi s plivanja za 52 minute i 59 sekundi - solidno, ali ipak nedovoljno da se priključi u 10 najboljih. Pritišće maksimalno i uspijeva se uz ogromne napore održati u top 20 do 120 km bicikla. No u tom trenutku ponestaje snage, posljedica iscrpljujućeg Embrunmana, i uz teški napor uspijeva ući u drugu tranziciju. Nakon brže tranzicije i promjene na trčanje energija se vraća i Andrej kreće u fanatičnom ritmu rušiti protivnike jednog za drugim.

Nakon maratona s brzinom od 4:02 minute po kilometru Andrej Vištica postiže svoj najbolji rezultat u karijeri od 8 sati, 11 minuta i 40 sekundi, s kojim je srušio službeni Ironman rekord Dejana Patrčevića iz 2011. za 32 sekunde.

"Ni u snu nisam očekivao da ću danas ovo postići. Nadao sam se, ali nakon onako krvave borbe u Embrunu nisam vjerovao da je moje tijelo sposobno za još jedan takav podvig. No od plivanja nadalje išlo je sve po planu i uspio sam. Presretan sam primarno jer sam protekle dvije godine, unatoč nedostatku utrka, krvavo radio samo s dva cilja - srušiti nacionalni Ironman rekord i završiti Ironman ispod osam sati. Prvi sam cilj ispunio, drugi me još čeka. Želio bih poručiti svima koji se bore i imaju cilj da ustraju i teško rade - njihovo će vrijeme doći kao što je došlo i moje", rekao je Vištica.

Foto: Metroportal

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij