Novim uspjehom član splitskog ASK-a i najbolji hrvatski atletičar potvrdio je plasman na finale Dijamantne lige koje se održava idućeg tjedna u Zurichu.
Odlične vijesti stižu nam s legendarne Athletissime, mitinga Dijamantne lige u Lausanni gdje je naš Filip Mihaljević osvojio odlično treće mjesto u bacanju kugle. U superjakoj konkurenciji Filip je s rezultatom 21.37 bio treći iza nedodirljivog Amerikanca Ryana Crousera i Novozelanđanina Tomasa Walsha.

Mihaljević je hitac vrijedan trećeg mjesta bacio u četvrtoj seriji, nakon nešto slabijeg ulaska u natjecanje uspio je još jednom prebaciti granicu od 21 metar. Peskočio srebrenog iz Tokija Joea Kovacsa koji je na kraju bio peti, između njega i Filipa ugurao se Srbin Sinančević. Treba reći da su u Laussani nastupili svi najbolji na svijetu, a opet je dominirao Crouser koji je imao pet uspješnih hitaca i svih pet debelo preko 22 metra. Tu je granicu još prebacio Novozelanđanin Walsh, ali nije bio ni blizu svjetskom rekorderu i olimpijskom pobjedniku.

Imao je Mihaljević minimalnu prigodu za još bolji plasman, naime po pravilima Dijamantne lige nakon pet serija natjecanje nastavljaju najbolja trojica i jednim hicem odlučuju pobjednika. Međutim, nije bilo realno da ugrozi Walsha i Crousera koji su nastavili s odličnom formom. Bacio je Filip zadnji hitac do 20.36 metara, Walsh je s 22.10 pokušao zaprijetiti Crouseru, ali Amerikanac je natjecanje završio s fantastičnih 22.64.

Novim uspjehom član splitskog ASK-a i najbolji hrvatski atletičar potvrdio je plasman na finale Dijamantne lige koje se održava idućeg tjedna u Zurichu. Nakon toga stiže u Zagreb gdje će nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu, na već poznatom spektaklu kraj fontana.

Rezultati Dijamantna liga – Lausanne Athletissima:

1. Ryan Crouser USA 22.81
2. Tomas Walsh NZE 22.10
3. Filip Mihaljević CRO 21.37
4. Armin Sinančević SRB 21.35
5. Joe Kovacs USA 21.32
6. Zane Weir ITA 21.20
7. Tomas Stanek CZE 21.05
8. Darlan Romani BRA 21.00
9. Payton Otterdahl USA 19.66

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij