dinamo hajduk krovinovic

Već tjednima piše se da je Nikola Kalinić nogometaš koji bi se ove zime mogao vratiti u Hajduk i pojačati momčad Valdasa Dambrauskasa prije ulaska u drugi dio sezone. Hajduk na ljestvici stoji kako dugo nije stajao, ravnopravno sudjeluje u četveroboju s Dinamom, Rijekom i Osijekom za titulu jesenskog prvaka.

U Splitu bi nakon zimske pauze htjeli u nastavak prvenstva krenuti s još jačim i širim kadrom, a u Splitu se uvelike priča o Kaliniću kao o nogometašu koji će sigurno doći na Poljud. Kalinić trenutno zarađuje velik novac u Hellas Veroni, nastupa u Serie A i trenira ga Igor Tudor, trener s kojim ima dobar odnos, ali ne treba isključiti mogućnost da ga prilika za juriš na titulu nagovori na povratak u Split.

Velika odšteta je problem

Kako to obično biva, kad se najavi da neki HNL klub planira veliki transfer, vrlo brzo se u medije probije informacija da u Dinamu planiraju ništa manji posao. To se dogodilo i danas. Sportske novosti su objavile da je i Dinamo krenuo po novo ime u napadu, a riječ je o Antoniju Čolaku iz švedskog Malmoa.

Čolak je nedavno s Malmoom postao prvak Švedske i jedan je od ključnih nogometaša te momčadi koju je svojim golovima ove sezone vodio i do plasmana u Ligu prvaka. U Švedskoj igra kao posuđeni nogometaš PAOK-a. Grčki klub kupio ga je prošlog ljeta od Rijeke za tri i pol milijuna eura, a sada ga je voljan za isti taj iznos i prodati.

Bio bi to ogroman posao Dinama

Pokušali smo doznati ima li istine u ovim glasinama o dolasku Čolaka u Dinamo, a od izvora bliskih igraču doznali smo kako kontakta Dinama i Čolaka zasad nema. S obzirom na to da je otkupna cijena postavljena na tri i pol milijuna eura, teško je vjerovati da će do transfera i doći jer se radi o odšteti kakvu Dinamo ne plaća često.

Zapravo, kad se pogleda povijest Dinamovih poslova, ovakav transfer Čolaka bio bi drugi najveći ulazni posao Dinama u povijesti. Skuplje je plaćen samo Marko Rog kada je dolazio iz Splita, a iznos od tri milijuna eura dosegli su još samo Ivan Nevistić kad je dolazio iz Rijeke i Luka Ivanušec iz Lokomotive.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno