lokomotiva hajduk s tribina

Hajduk je, usprkos sjajnom preokretu na krilima Livaje, Ljubičića, Biuka i Mlakara, na kraju ipak skupo platio vlastite greške u obrani.

Hajduk je u sklopu 19. kola HT Prve lige gostovao u Zagrebu kod Lokomotive. Domaćini su u prethodnom kolu remizirali sa Šibenikom, a Bijeli su slavili u najvećem hrvatskom derbiju protiv Dinama. U susret su ušli bez Biuka i Ljubičića u prvoj postavi.

Prva je prilika pripala Hajduku nakon Livajina ubačaja i Katićeva pokušaja glavom. Dvije minute kasnije Livaja je pokušao iz slobodnjaka s preko 25 metara, preko gola. Šok za Bijele stigao je u 11. minuti, i to nakon nespretne reakcije Eleza koji je na Cipetićev ubačaj s boka podmetnuo nogu i spremio loptu u vlastitu mrežu za 1:0.

Marić je u 15. minuti pokušao s 25 metara, pored gola, a Lovrencsics je lopta nezgodno udarila u glavu pa ga je Čolina je u 20. minuti morao zamijeniti. Minutu kasnije Krovinovićeva je lopta opasno prohujala kroz Lokomotivin peterac, ali nitko je od hajdukovaca nije zahvatio. Odmah potom Krovinović je opet zaprijetio, ovaj put sa 16 metara, Santini je odbio do Mlakara, ali i iz drugog je pokušaja golman Lokomotive izišao kao pobjednik. Livaja je u 24. minuti također opasno zaprijetio izbliza, ali Santini je i ovaj put bio spreman. Sahiti je s druge strane riješio opasnost pred Hajdukovim vratima.

Još jedna nevjerojatna majstorija Marka Livaje u 33. minuti potvrdila je da će hladnokrvni lob očito postati njegov zaštitni znak i noćna mora protivnika. Odličnu loptu u dubinu za Livaju i promjenu rezultata na 1:1 uputio je Sahiti.

Aliyu je u 37. minuti opalio s 20 metara, pored stative. Soldo u 41. minuti nije bio precizan s više od 30 metara. Mersinaj je u prvoj minuti nadoknade poluvremena ostao ležati na travi. Uslijedio je niz prekršaja i rascjepkane igre, poluvrijeme će dobro doći objema momčadima da se konsolidiraju.

Notirajmo da se Torcida, sasvim očekivano, verbalno osvrnula na sramotan prijenos derbija i naknadne priglupe ispade Ivice Blažička pa su uz njihove povike igrači ispraćeni u svlačionicu. Nadamo se da uvrijeđeni nazovinovinar neće smatrati da cijela Dalmacija treba platiti kaznu ili prestati s postojanjem jer ga je netko postavio gdje mu je mjesto.

 lokomotiva hajduk s tribina 1

Nastavak je počeo izmjenama: kod Bijelih su umjesto Kalinića i Sahitija ušli Subašić i Ljubičić, a kod domaćih je Stojković zamijenio GoričanaMersinaj je u 48. požutio zbog prekršaja na Atanasovu. Livajin udarac iz 50. minute prošao je pored gola. Pejin je u 55. ostao nijem na tko zna koji po redu prekršaj na Livaji.

U 63. minuti novo vodstvo domaćih. Aliyu je ostao sam na desnoj strani i naciljao Marića koji je iz prve precizno zapucao za 2:1. Hajduk je odmah pokušao uzvratiti preko Livaje koji je ciljao iskosa, ali Santini je dobro reagirao. Dambrauskas je potom povukao Fossatija i uveo Biuka u igru. Atanasov je u 68. izveo korner, a Livajin je udarac glavom otišao malo iznad grede. Marić je potom požutio u duelu s Biukom. U 69. minuti nevjerojatna situacija pred Lokomotivinim golom, prvo je Livajin udarac završio na okviru, a zatim je Santini iščupao Ljubičićev zicer s četiri metra. U 74. minuti Aliyu se sjurio prema Subašiću koji je obranio njegov udarac.

U 76. minuti Bijeli zasluženo dolaze do izjednačenja. Livaja je jedom podignutom loptom izbacio cijelu domaću obranu, Ljubičić je odlično vratio loptu u sredinu, a Mlakar je bio najbrži i najspretniji pred golom za 2:2. Lokomotiva se nije ni sabrala, a Bijeli su u 81. izveli još jednu čaroliju. Livaja je opet izbacio dvojicu domaćih loptom za Biuka, a on je savršeno pogodio Mlakara za copy-paste zgoditak i 2:3. A Torcida je usred Kranjčevićeve gromoglasno počela pjevati „Na Poljudu, sa one strane Marjana“.

U 86. minuti opet drama i opet izjednačenje, i opet autogol Hajduka. Ovaj je put tragičar bio Katić koji je u pokušaju izbacivanja lopte matirao svoga vratara za 3:3. U 3. minuti sudačke nadoknade Biuk pada u šesnaestercu, a Cipetić igra rukom, no od svega samo korner i zvižduk suca Pejina za završetak uz podjelu bodova.

Hajduk je, usprkos sjajnom preokretu na krilima Livaje, Ljubičića, Biuka i Mlakara, na kraju ipak skupo platio vlastite glupe greške u obrani i ostao na samo jednom bodu iz Kranjčevićeve.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Santini – Cipetić, Soldo, Mersinaj, Miličević –  Goričan, Marić - Aliyu, Cokaj, Kačavenda – Kulenović.

Klupa: Hendija, Musa, Maleš, Hoxha, Tuci, Smakaj, De Haas, Vranjković, Stojković

HAJDUK (4-2-1-3): Kalinić - Lovrencsics, Katić, Elez, Melnjak - Fossati, Atanasov – Krovinović - Mlakar, Livaja, Sahiti

Klupa: Subašić, Čolina, Vuković, Dimitrov, Simić, Ćalušić, Biuk, Dolčel, Ljubičić

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno