vatreni

Hrvatska nogometna reprezentacija će natjecanje u skupini 1 elitne A Lige nacija otvoriti 3. lipnja 2022. domaćom utakmicom protiv Austrije, objavili su Europska nogometna federacija (UEFA) i Hrvatski nogometni savez (HNS).

Hrvatska nogometna reprezentacija će u trećem izdanju Lige nacija igrati u skupini 1 zajedno s Francuskom, Danskom i Austrijom.

Prve četiri utakmica svjetski doprvaci će igrati u lipnju iduće godine, a posljednje dvije u rujnu.

U prvom kolu Hrvatska će 3. lipnja ugostiti Austriju, a tri dana kasnije i svjetske prvake Francuze. Destog lipnja slijedi gostovanje u Danskoj, a 13. lipnja je uzvrat protiv "Tricolora".

Nastavak natjecanja u elitnom razredu Lige nacija slijedi u rujnu, a prva utakmica je 22. rujna kod kuće protiv Danske. Posljednje kolo je na rasporedu 25. rujna kada Hrvatska gostuje u Austriji.

Podsjetimo kako je hrvatska reprezentacija u premijernom izdanju Lige nacija (elitna Liga A) bila smještena u skupini s Engleskom i Španjolskom te je na kraju zauzela posljednje treće mjesto, makar je u zadnjoj utakmici imala šansu biti i prva.

U drugom izdanju Hrvatska je bila u skupini s Francuskom, Portugalom i Švedskom te je upisala čak pet poraza i samo jednu pobjedu. No, tih domaćih 2-1 u Zagrebu protiv Švedske je bilo dovoljno za treće mjesto i ostanak u elitnoj Ligi A. Švedska je na posljednjem mjestu imala isti broj bodova, ali i slabiju razliku pogodaka.

RASPORED UTAKMICA:

1. kolo: Hrvatska - Austrija (3. lipnja 2022)

2. kolo: Hrvatska - Francuska (6. lipnja)

3. kolo: Danska - Hrvatska (10. lipnja)

4. kolo: Francuska - Hrvatska (13. lipnja)

5. kolo: Hrvatska - Danska (22. rujna)

6. kolo: Austrija - Hrvatska (25. rujna)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno