hren
 
Onatoč stalnom ponavljanju kako je sportska aktivnost zdrava i izuzetno potrebna današnjoj mladeži koja redovno "visi" pred kompjutorima nekoliko sati uglavnom sve što se organizira ostaje na razini klubova i klupskih školi koji su "osuđeni" biti tvornica u proizvodnji sportaša za kasnije natjecateljske kategorije. Škole nemaju niti približno potrebite uvijete za rekreaciju djece koja i nisu "sportski tipovi" i teško da bi se i odlučili za kasnije bavljenje sportom.

Zbog toga nas je oduševila inicijativa pristigla iz odbojkaškog kluba Mladost iz Kaštel Lukšića gdje je u sklopu klupskih termina đr. Zoran Grgantov mladi stručnjak i kineziolog započeo sa univezalnom sportskom školom.
- Svi se stručnjaci s područja fizičke kulture slažu u ocjeni da je za uzrast od šeste do devete godine najpovoljnije vrijeme za razvoj motoričkih sposobnosti djeteta, počev od koordinacije, brzine, ravnoteže, te idealno i za usvajanje motoričkih znanja poput trčanja, skokova, bacaja, vođenja lopte, dodavanja. Ovaj uzrast djece pokazuje i najizraženiju potrebu za kretanjem koja se sa skromnim fondom sati u okviru tjelesne i zdrastvene kulture ne može zadovoljiti - kaže Grgantov.

Zbog toga su u Kaštelima u sklopu odbojkaškog kluba krenuli sa jednim zanimljivim projektom koji bi mogao "izazvati" roditelje da jednostavno svoje aktivne mališane pošalju u dvoranu.

Naime u odbojkaškom su klubu dobro ekipirani po pitanju struke sa profesorima tjelesne i zdrastvene kulture.
- Tako mladu djecu je prerano usmjeravati u jedan sport, osim što može uzrokovati preranu specijalizaciju, može povećati i rizik od ozljeda. Zbog toga smo se odlučili na Univerzalnu sportsku školu, kroz stručno planirane sadržaje omogućiti djeci da zadovolje i prirodnu potrebu za kretanjem, ali i da se stvori navika provođenja slobodnog vremena i usvoje korisna znanja. Kroz ovaj program servisirat ćemo djecu sa znanjima iz bazičnih sportova poput gimnastike, atletike i elementarnih igara sa loptom poput nogometa, rukometa, košarke i odbojke.

Dijete će steći kvalitetnu bazu koju će moći kasnije nadograđivati kroz sport za koji se kasnije bude opredjeljivalo ili će jednostavno nastaviti uživati u rekreativnom bavljenju sportom.

Pozivamo sve koji se žele uvjeriti u razvoj Univerzalne sportske škole da navrate utorkom i četvrtkom iza 18.30 sati, te subotom oko 11 sati u gradsku dvoranu u Kaštelima.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij