hren
 

Tjedan dana nakon završetka jesenskog dijela trećeligaškog prvenstva donosimo vam nekoliko statističkih podataka. U prvih 15 kola odigrano je 120 utakmica. U njima su se mreže tresle 362 puta, od čega su čak 238 pogodaka postigli domaćini. Prosječno je na utakmici palo 3,02 pogotka, što je više od prošle sezone.

Najbolji napad imaju Val i Primorac (B) koji su postigli 28 pogodaka, a Val se može pohvaliti i sa najmanje primljenih pogodaka, tek sedam. Statistički najgori napad imaju Hrvace koji su mrežu tresli 'samo' 17 puta, a daleko najlošiju obranu ima Velebit, čiji su vratari čak 52 puta vadili loptu iz mreže.

Najviše je pogodaka postignuto na utakmici Primorac (B) - Velebit u pretposljednjem kolu prvoga dijela prvenstva. Tada je palo deset pogodaka, a čak osam ih je postigao Primorac.
Najbolji strijelac je Branko Čubrilo sa deset pogodaka, a za jedan pogodak zaostaje drugoplasirani Pedišić iz Zmaja (B). Najgrublji igrač je Ante Čaleta iz Uskoka koji je u 15 kola zaradio čak devet puta žuti karton, ali ni jedan crveni.

Što se tiče samih rezultata, domaćini su pobjeđivali u 73 utakmice, gosti su slavili 21 , a 26 utakmica završilo je bez pobjednika. Najviše se pobjeđivalo sa jednim pogotkom razlike, 46 puta. Najveće pobjede su:

Primorac (B) - Velebit  8:2 (14. kolo)
Jadran (LP) - Jadran (KS)  6:0 (9. kolo)

Najviše pogodaka u gostima postigla je momčad Zmaja iz Blata. Oni su u dva gostovanja postizali čak pet pogodaka; u Pločama i u Benkovcu.

Najčešći rezultat bio je 1:1, a takvim je rezultatom završavalo 16 utakmica. Trinaest puta utakmica je završila 1:0, a dvanaest puta rezultat je bio 2:1.

Najstariju momčad čini momčad Jadrana iz Ploča s prosjekom od 26,4 godine, dok je najmlađi Velebit koji je prosječno star 22 godine. Jadran iz Kaštel Sućurca je prosječno star 23,3 godine, dok Val ima nešto stariju momčad koja prosječno iznosi točno 24 godine.

Fair play momčad jesenskog dijela prvenstva su Velebit i Neretva koji prosječno zarade manje od 1 kartona po utakmici, dok su Val i Jadran (KS) pri vrhu. Igrači Jadrana prosječno zarade 1.8 javnih opomena, dok je Val uz Primorac iz Biograda trenutno najgrublja momčad sa 1.87 kartona po utakmici.

Najbolji domaćini su Jadran (KS), Val i Zmaj (B) koji su u osam utakmica pobjeđivali šest puta, a samo dva puta ispustili po jedan bod. Daleko najuspješnija gostujuća momčad je Val koji je u sedam gostujućih utakmica osvojila 16 bodova, od maksimalnih 21, a zatim slijedi Hrvace sa 'tek' devet osvojenih bodova u osam utakmica. Jadran je imao sedam gostovanja u kojima je ulovio pet bodova.

Što se tiče najduljih nizova ističu se prvoplasirani i posljednjeplasirani. Tako Val broji najviše uzastopnih pobjeda i utakmica bez poraza i primljenog pogotka, dok Velebit broji neslavne rekorde u uzastopnim porazima, bez pobjeda i utakmica s primljenim pogotkom.

Pobjede: 6 (Val)
Neporaženost: 12 (Val)
Neriješeno:  3 (Kamen, Konavljanin)
Porazi: 8 (Velebit)
Bez pobjede: 15 (Velebit)
Bez primljenog pogotka: 4 (Val)
Bez postignutog pogotka: 3 (Gošk, Neretva, Zmaj Blato)
Postignuti pogodak: 13 (Jadran LP)
Primljeni pogodak: 15 (Primorac, Velebit)


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_7022)

  statistika valu će se pokvarit jer je otiša golman vala buzov

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8917)

  A o cijenama igrača Vala i trenera Akrapovića - Treba usporediti s ostalima!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3040)

  a z akoju je momčad dosuđeno najviše penala,zašto to ne piše.<br />Na kojem je igraču napravljeno najviše penala<br />Tko je najviše dao golova iz penala?<br /><br />Val,Čubrilo.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5967)

  ća si ljubomoran goste 3040 na ćubrila pa čovik zna past

  oko 7 godina prije
 • ali-g 55 (Gost_2846)

  je, ćubrilo zna past..al padaju i drugi al se ne svira penal

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij