PRVI MEĐUNARODNI TURNIR U KAŠTELIMA
Ekipa reprezentacije Ukrajine pobjednik je 1. Mediteranskog kriket turnira, koji se prethodnih dana održavao na terenu turističkog naselja Resnik u Kaštelima, a na kojem se okupilo šest kriket ekipa iz Splita, Zagreba, Ukrajine, Rumunjske, Indije i Crne Gore.

Domaćin turnira bio je splitski klub Sir Oliver, a organizator Jeff Grzinic, Istranin rođen u Australiji gdje i živi.

- Prošle godine on je došao na ideju organiziranja jednog ovakvog turnira na ovom području, što smo mi iz splitskog kluba i prihvatili. Većinu administrativnih poslova i potrebne papirologije odradio je upravo on, hotel Resnik ustupio nam je teren i evo nas, odradili smo jedan uspješan turnir – kazao je predsjednik splitskog kluba, Mate Marović.

Šest ekipa igralo je po sistemu svatko sa svakim, u dvije grupe po tri ekipe, nakon čega su uslijedile polufinalne i finalne borbe.

Ekipa reprezentacije Ukrajine u finalu je svladala ekipu Rumunian bears, koja ujedno predstavlja i rumunjsku reprezentaciju.
Na treće mjesto plasirala se ekipa splitskog Sir Olivera.

- Igrali smo protiv favorita, indijskih Ambassadorsa iz Mumbaia, ekipe u kojoj igra čak šest indijskih reprezentativaca, a među njima i najbrži indijski bacač. Utakmicu smo časno izgubili, a u dvoboju s Porte Montenegrom iz Crne Gore ostvarili smo pobjedu i prije vremena te dobili dodatane bodove, koji su nam osigurali treće mjesto na turniru – objasnio nam je Dario Kosor.

Favoriti natjecanja, indijski Ambassadors završili su turnir na četvrtom mjestu, a nakon njih slijedila je ekipa Zagreba te predstavnici Crne Gore.

Zanimljivo je spomenuti da sve ekipe, osim splitske, u svojim redovima u potpunosti ili djelomično imaju kriket igrače iz Indije i Pakistana, koji studiraju ili rade u državama za čije klubove igraju. Splitski klub na turniru bio je pojačan trojicom australskih Hrvata, među kojima i Jeffom Grzinicem.

Prema izjavama domaćina i gostiju, sudionici turnira bili su zadovoljni gostoprimstvom u Kaštelima, neposrednom blizinom zračne luke i plaže, kao i ljepotama Kaštela, Trogira i Splita, što obećava još susreta na terenu za kriket na Resniku.

Foto: PGK


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • gost (Gost_7313)

    Svaka cast.

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara