UDRUGA PEDALIN KAŠTELA
Protekle je subote ekipa iz udruge Pedalin Kaštela i BK Krš iz Splita napala downhill stazu nazvanu Azbestoza. Nekolicina vozača i kopača koji svoje slobodno vrijeme provode sa mašklinima u ruci te vozeći bicikle po obroncima i kanjonima Kaštel Sućurca, počela je sa sezonskim vožnjama i treninzima.

Stazu Azbestoza prokopao je BK Krš iz Splita, koji je aktivan od 2009. godine na području Dalmacije, a od nedavno su u kontaktu sa kaštelanskom udrugom Pedalin s kojima zajedno kopaju, voze i nalaze slične interese.
Ova suradnja ukazuje kako se budućnost biciklističkih staza na Kozjaku oslanja na aktivne i iskusne vozače, te da buduće generacije biciklista i ljubitelja ove vrste sporta neće strepiti gdje će voziti svakog vikenda.

Za sada na Kozjaku postoje dvije staze za downhill i freeride. Osim Azbestoze u Kaštel Sućurcu u izgradnji je i staza "Terapija" u Kaštel Lukšiću koja je tehnički manje zahtjevna od sućuraćke, ali  i raznovrsnija po vrsti terena koji je jednim dijelom šumski, sa dosta zemljanog terena i za sada sa par osnovnih linija za vožnju.
Više o stazama pogledajte u video prilozima koje nam je poslala udruga Pedalin, a za sve one koje zanima više o radu udruge mogu posjetiti njihovu web stranicu www.pedalinkastela.hr.

"Azbestoza"

"Terapija"


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_4058)

  Svaka čast momci!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7233)

  Dragi gosti čuvajte bicikle!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_220)

  predobro...svaka čast

  oko 1 godine prije
 • (Gost_680)

  Kapa do poda

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara