Croatian English French German Italian Spanish

 

Kaštela DC ove subote bez opterećenja odlaze na noge HAOK Mladosti s nadom da će u trećem međusobnom ogledu ove sezone uspjeti okrznuti favorizirane Zagrepčanke. Mladost Ribola Kaštela i Marina Kaštela istoga dana ugošćuju Centrometal, odnosno Vukovar.

Superliga (seniori)

Mladost i Centrometal u svojim mislima usmjereni su na uzvratne utakmice u europskim natjecanjima. Mladost u CEV kupu lovi zaostatak protiv belgijske ekipe, Centrometal u Challenge kupu brani prednost protiv SIP Sempetera. Čekajući povijesne utakmice za obje ekipe, Mladost i Centrometal sastaju se u prvenstvu u sklopu 10. kola. Mladost je i dalje neporažena dok Centrometalu ove sezone u prvenstvu forma ne cvijeta, upisali su čak šest poraza u devet susreta. Mladost do sada nije imala problema s Centrometalom, u posljednjih sedam godina izgubili su samo jednom, a u međusobnim susretima Centrometal rijetko osvoji više od jednog seta. Utakmica je po rasporedu u subotu u 19 sati, suci utakmice su Ivica Špadina i Toni Ivković.

10. kolo:
Rijeka – Mursa Osijek
Mladost Ribola Kaštela – Centrometal
Šibenik 91 – Sisak
Karlovac – HAOK Mladost, odgođeno

Superliga (seniorke)

Kaštelanske odbojkašice ove sezone nižu odlične rezultate. Marina Kaštela igra sjajnu odbojku, niže pobjede sa samo dva izgubljena seta u dosadašnjem tijeku prvenstva, a slavlje ne izostaje ni na europskim natjecanjima. Odlične rezultate upisuje i Kaštela DC koja je s četiri uzastopne pobjede čvrsto zgrabila treću poziciju.

Poseban izazov za Kaštelu DC čeka u subotu protiv zagrebačke Mladosti. Mladostašice protiv Kaštela DC ima pozitivan omjer koji je ove sezone nadograđen s dvije pobjede; jednom u prvenstvu i jednom u kupu. Riječ je svakako o iskusnoj i kvalitetnoj ekipi protiv koje Kaštelanke još nisu pronašle pravo rješenje da bi se dočepale bodova. No, nakon četiri pobjede samopouzdanje je sigurno naraslo u taboru Malenih, što je nedavno komentirao njihov trener Mijo Vuković:

„Sada slijedi utakmica protiv zagrebačke Mladosti protiv koje možemo ići bez opterećenja. S njima smo već dva puta ove sezone igrali i izgubili, ali na krilima ovih pobjeda možda možemo ostvariti bolji rezultat.“

Utakmica je po rasporedu u subotu u 18 sati, a utakmicu sude Jasmin Ramić i Mario Babić.

Nešto ranije nego li derbi kola između HAOK Mladosti i Kaštela DC u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom Marina Kaštela ugostit će Vukovar. Kao vodeća ekipa Marina Kaštela sigurni je favorit protiv Vukovarki, sedmoplasirane ekipe prvenstva. Vukovarke su u dosadašnjih devet utakmica upisali samo dvije pobjede i to protiv slabašnog Rockwoola koji drži dno ljestvice. Prosječno osvajaju jedan set po utakmici, što je statistički premalo da bi se ugrozilo Marinu koja se nalazi u sjajnoj formi. Utakmica, koju sude Toni Ivković i Ivica Špadina, po rasporedu je u 16:45 sati.

10. kolo:
Marina Kaštela – Vukovar
Osijek – Poreč
HAOK Mladost – Kaštela DC
Rockwool – Nova Gradiška


KOMENTARI:

Stari Komentari (49)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara