Croatian English French German Italian Spanish

 

PIROVA POBJEDA
Mladost Ribola Kaštela nije uspjela slaviti u uzvratnoj utakmici Challenge kupa. Protiv belgijskog Topvolley Antwerpena domaća ekipa odličnom igrom povela je s 3:1 te tako odvela meč u zlatni set koji je pripao  gostima, dok je Mladost ostao praznih ruku.

Mladost Ribola Kaštela – Topvolley Antwerp 3:1
(25:19, 25:19, 19:25, 25:19, *zlatni set 7:15)
Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 700
Suci: Miroslav Juracek (Slovačka), Ignat Mitev (Bugarska)

Tužan kraj još jednog europskog pothvata za kaštelansku Mladost. Ponovo su odlučivale nijanse, a sreća je još jednom bila protiv Mladosti. Bila je to pirova pobjeda Kaštelana koji su nakon četiri seta praktički imali sve u rukama, a onda su u odlučujućem zlatnom setu posrnuli i propustili prigodu za prolazak dalje. Mladost je nakon dva seta imala vodstvo od 2:0. Sjajno se postavljala protiv belgijske ekipe koja je na trenutke djelovala izgubljeno, toliko da su u trenucima činili početničke pogreške. Sva četiri seta završila su s 25:19. Pošto su tri pripala domaćoj ekipi otišlo se u zlatni set. Crvena Zvezda na koncu nije dobila hrvatskog predstavnika za protivnika u sljedećem kolu, gosti su u zlatnom setu uspjeli izvući pobjedu i rastužiti veliki broj gledatelja koji su došli podržati Mladost.

Vidno tužan bio je domaći trener Rančić koji je nakon utakmice izjavio: „Ne znam ni sam što se dogodilo u ovom zlatnom setu. Ne znam jesmo li se prepali, jesmo li dovoljno iskusni za ovakve utakmice, je li stvar u taktici, ne znam! Većinu utakmice smo odigrali perfektno i onda se dogodi ovakav neshvatljiv pad u igri kad je najviše trebalo.“

Unatoč porazu, Mladost Ribola Kaštela može biti jako zadovoljna prikazanom igrom, ne samo u utakmici protiv Topvolley Antwerpena, nego i u prethodnim europskim utakmicama. Svojim zalaganjem Rančićevi momci pokazali su da mogu još više i samim time osjeća se favoriziranost u završnici Kupa koji će se održati krajem prosinca u Kaštelima.

„Ako zanemarimo zlatni set, mislim da smo odigrali odličan susret. Sva tri seta koja smo osvojili bila su taktički odrađena savršeno. Što se tiče samoga kraja, nije prvi put da nam se ovo događa. Jednostavno često gubimo te pete setove, pa ćemo morati poraditi na tome. Ipak, mislim da možemo biti zadovoljni. Sljedeći tjedan je kup, mi smo u jako dobrom nizu te ćemo se pokušat iskupiti trofejem“, rekao je igrač Kaštelana Petar Đirlić.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Tomić, Perić, Giljanović, Đirlić, Corsini, Glaurdić, Ćosić, Polchopek, Melvan, Pervan, Ruiz, Ljaftov, Sabljić.
Topvolley Antwerp: Deroey, Huysegoms, De Vries, Ahremark, Krastins, Toobal, Cox, Peeters, Van Heyste, Sinkkonen, Powell.

Foto: MRK


KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara