hren
 

AKTIVNOSTI NA VIDEO SNIMCI
Terapija Trail Kaštela, naziv je prve freeride biciklističke staze u Kaštelima, koja se u posljednje dvije godine formira i uređuje duž brda Kozjak, a o ideji uređenja staze i tijeku njene realizacije govori novi video uradak „Built To Ride" ep 1, kaštelanske udruge Pedalin.

Cijela priča o nastanku freeride biciklističke staze u zanimljivoj prirodi Kozjaka krenula je kada su nekolicina prijatelja, zaljubljenika u freeride biciklizam, zaključili kako im je potrebna staza u njihovom gradu. Putem interneta i društvenih mreža prikupljali su informacije i iskustva iz Italije, Slovenije, Švicarske i Istre te se sredinom 2015. godine odlučili krenuti u svojevrstan izazov uređenja biciklističke staze.

- Početak je bio težak i izazovan, najviše zbog odabira linija gdje će staza ići jer većina zemljišta na Kozjaku je privatna pa se tako ekipa Pedalin odlučila na katastarse čestice starih zaraslih puteva koji su prije stotinjak godina koristili zemljoradnici na obroncima Kozjaka. Nakon određenih linija i  bivanja na stazi, shvatili smo da je kreiranje biciklističke staze prava, svojevrsna terapija pa je staza tako i dobila ime, Terapija Trail Kaštela – kazuju u Pedalinu.

U ovom trenutku biciklistička staza Terapija Trail može se odvoziti oko 70 posto, a sam potencijal lokacije nudi mogućnost stvaranja mini bike parka. Prema idejama na Terapiji može nastati dvadesetak linija s biciklističkim elementima, skokovima i zavojima, što prema kalkulacijama začetnika ideje i projekta, znači kako je od budućeg mini bike parka iskorištena tek trećina staze.

- Mi iz Pedalina smo optimistični i puni entuzijazma. Želimo aktivirati Kozjak kao biciklističko - rekreativno odmorište i od te ideje nećemo lako odustati. Isto tako i o potrebama za pump biciklističkim poligonom uz more. Moramo naglasiti da su u pomoć realizaciji projekta pristigli i Grad Kaštela, Turistička Zajednica Grada Kaštela te tvrtka Cemex d.o.o. s financijskom podrškom koja igra jako važnu ulogu da se staza napravi upravo onako kako je potrebno – navode u Pedalinu naglasivši kako će video uradci izlaziti redovno, po epizodama, tako da građani i svi koji im se žele pridružiti u vožnji, mogu pratiti stanje i akcije na stazi Terapija.


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • škovacin (Gost_8124)

  ...bravo ekipa ovako se lavuraje...da san mlaji i ja bi se uvatija tega...sve najboje...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7142)

  Bravo svaka cast!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5222)

  Svaka čast!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6208)

  Nisan siguran ali mislin da u sućurcu postoji vaka staza par godin
  Svaka čast

  oko 2 godina prije
 • Pedalin kaštela (Gost_6143)

  Odgovara: # 413455

  Pozdrav, da postoji u Sućurcu slična staza , nazvana je Azbestoza, međutim radi se o težoj stazi u disciplini downhill, ali da, Azbestoza ima i primjese Freeride aspekta ekstremnog biciklizma. Terapija je dosta lakša. :) Hvala na podršci! :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3218)

  Super svaka cast na trudu. Laksa staza je ono sto se trazi ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1179)

  Svaka čast momci. Respect

  oko 2 godina prije
 • Sani (Gost_9113)

  E svaka cast, svaka cast, respekt
  Video je ispao mrak.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1239)

  Scalia cast

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara