DVIJE UTAKMICE ZA MLADOST, MALENE U VUKOVARU
Ovoga vikenda na rasporedu su posljednje utakmice prvog dijela natjecanja. Marina Kaštela u lovu je na apsolutni rekord da prvi dio natjecanja završi sa maksimalnim brojem bodova, dok Kaštela DC u Vukovaru ide potvrditi treće mjesto. U konkurenciji seniora i dalje se vodi borba za prvo mjesto, a Mladost Marina Kaštela u dva dana odigrat će dvije utakmice, uključujući zaostalu protiv Karlovca.

U seniorskom prvenstvu poprilična je gužva. Na vrhu dvije Mladosti bore se za prvu poziciju pred doigravanje, a na dnu ljestvice, osim Karlovca koji je siguran putnik u drugu ligu, tri ekipe vode borbu za opstanak. Najteže je Šibeniku koji gostuje u Zagrebu, dok se Centrometal i Sisak izravno bore u Nedelišću. Mladost Ribola Kaštela prije subotnjeg okršaja s Rijekom u posljednjem kolu odigrat će u petak zaostalu utakmicu još s početka prvenstva. Riječ je o dvije ekipe sa stopostotnim učinkom, ali na suprotnim stranama; Mladost u dvanaest utakmica bilježi isti broj pobjeda, a Karlovac toliki broj poraza. U subotu, pak, stiže kvalitetnija Rijeka s osam pobjeda u prvenstvu. Ipak, Mladost se u prvenstvu pokazala kao bolja ekipa te iz domaćeg tabora očekuju da će to pokazati i u samoj utakmici.

Zaostala utakmica 1. kola:

Petak, 17.2.2017., 18:30h
Mladost Ribola Kaštela - Karlovac

14. kolo:

Subota, 18.2.2017., 18:00h
Centrometal – Sisak
HAOK Mladost – Šibenik 91
Mladost Ribola Kaštela – Rijeka
Karlovac – Mursa Osijek, nedjelja

Super liga (seniorke)

Marina Kaštela ima povijesnu priliku učiniti nešto što nitko do sada nije učinio u domaćem prvenstvu. Ostvariti sve pobjede u prvom dijelu natjecanja s maksimalnim brojem bodova malo tko je očekivao na početku sezone, ali sjajne Marinke pomele su sve protivnike redom. U posljednjem kolu na domaćem parketu dočekuju posljednji Rockwool iz Rovinja. Rockwool je do sada slavio u samo jednoj utakmici i to rezultatom 3:2 protiv Poreča. Sve ostale utakmice gubile su s uglavnom po tri razlike, stoga je suvislo reći da Marina u ovakvoj formi već ima tri boda u džepu. No, to još treba potvrditi u nedjelju s početkom u 16:45 sati.

Kaštela DC povratničku sezonu odradila je odlično, držeći trenutno treću poziciju u prvenstvu. Tri boda manje imaju Osijek i Poreč, ali u susretu protiv Vukovara Kaštela DC ima sve u svojim rukama da zadrži poziciju i tako u doigravanju dočeka boljeg protivnika. Vukovar je ubilježio tek dvije pobjede u prvenstvu, obe su bile protiv slabašnog Rockwoola rezultatom 3:1. Kaštela DC u prošlom međusobnom dvoboju slavila je s glatkih 3:0, a Vukovarke tada ni u jednom setu nisu prešle petnaest poena. Utakmica je po rasporedu u nedjelju u 18 sati.

14. kolo:

Subota, 18.2.2017., 19:00h
Osijek – Nova Gradiška
Poreč – HAOK Mladost

Nedjelja, 19.2.2017.
Marina Kaštela – Rockwool, 16:45h
Vukovar – Kaštela DC, 18h


KOMENTARI: