U sklopu šesnaestog kola košarkaši Ribole Kaštela gostuju na Gripama kod Diplomusa. Riboli je potrebna pobjeda protiv neugodnog protivnika ukoliko želi ostati u korak s vodećim Jazinama. Utakmica je u nedjelju u 18 sati.

Trećeplasirani Diplomus novi je izazov Riboli Kaštela. Diplomus je sastavljen od nekoliko igrača koji su bili članovi Ribole Kaštela, a treće mjesto drže sa deset pobjeda i pet poraza. Ribola s tri pobjede više ima veliku bodovnu prednost, a također je i kvaliteta na njihovoj strani. Diplomus je u jesenskom dijelu prvenstva stradao protiv Ribole na Sokolani koja i u novom dvoboju očekuje pobjedu kako bi vršila pritisak nad Jazinama. Osim zaostale utakmice protiv Sukošana, Riboli su preostale još tri utakmice da prestigne Jazine.

16. kolo:
Diplomus – Ribola Kaštela
Adriatic – Sonik Puntamika
Jazine Arbanasi – Dubrovnik
Sukošan – Omiš Čagalj Tours
Cetina – Solin

Prijateljska utakmica

Jučer je odigrana prijateljska utakmica između Ribole Kaštela i Alkara. Kaštelani su dobro parirali ekipi iz prve lige, unatoč izostancima nekih važnih igrača, a rezultat je na kraju bio 68:63 za Alkar.

Ribola Kaštela – Alkar 63:68

U prijateljskoj utakmici Ribola Kaštela izgubila je od Alkara sa 68:63, no posebno veseli dobar otpor protiv ekipe koja igra u prvoj ligi. U sastavu Ribole nije bilo Glavinića, Marasa, Jelavić-Mitrovića, Sanadera, ali ni najavljenog pojačanja Marasovića. Unatoč tome, Ribola je u susret unijela neizvjesnost iako rezultatski i bodovno nije bilo od važnosti. Dobru partiju pružili su i juniori koji pokazuju sve veću kvalitetu i sposobnost igranja u seniorima.

Ribola Kaštela: Pruže (2), Vidović, Biočić (6), Režić (12), Roso (8), Šipić (11), Matić (12), Karanušić (5), Ćosić (7). Trener: Ivica Čelan

Alkar:Svalina (6), Modrić, Dominović (7), Gaurina (15), Bilandžić (7), Jurela, Vrkić (7), Šarac (8), H. Vučić (16), K. Vučić (2). Trener: Damir Milačić


KOMENTARI: