RIBOLA U KVALIFIKACIJAMA
Sjajnim igrama u A-2 ligi košarkaši Ribole Kaštela izborili su nastup na kvalifikacijama za košarkašku Premijer ligu. Ribola je s omjerom 17-1 imala isti broj bodova kao i Jazine, ali je zadarski klub obranio naslov prvaka zahvaljujući boljim međusobnim omjerom i boljom koš razlikom. Ipak, Kaštelani u kvalifikacije prenose dva boda iz domaće pobjede protiv Jazina s kojom se u kvalifikacijama neće susretati.

Drugim mjestom Ribola je izborila nastup u A1 ligi sljedeće sezone. Međutim, u kvalifikacijama su dva mjesta otvorena za Premijer ligu u kojima se nalaze Cibona, Cedevita, Split i ostali ponajbolji hrvatski klubovi.

- Mi smo ostvarili prvotni cilj, a to je da izborimo nastup u jedinstvenoj ligi. Međutim, mi se ne želimo zaustaviti tu nego želimo vratiti Ribolu tamo gdje smatramo da pripada, a to je među najboljim klubovima Hrvatske. Zato smo se za kvalifikacije dobro pojačali s Mandićem, Marasovićem i Kujundžićem, tako da smo pokriveni na svim pozicijama. Smatram da možemo biti među prve dvije ekipe i da možemo vratiti pravu košarku u Kaštela, te pozivam sve navijače da nas podrže u kvalifikacijama, kazao je za Portal trener Kaštelana.

Spomenuta pojačanja dobro su poznata ljubiteljima kaštelanske košarke. Iskusni Aco Mandić bio je član Ribole prošle godine, Frano Marasović je 216 cm visoki centar koji stiže iz Škrljeva, bio je član U-20 reprezentacije prije nekoliko godina zajedno s današnjim kolegom Josipom Matićem. Među pojačanjima je i mladi Stanko Kujundžić koji se u Kaštela vraća iz Solina.

Ribolu čeka čak šesnaest kvalifikacijskih utakmica. Kvalifikacije otvaraju i zatvaraju na domaćem parketu. Već u subotu stiže Grafičar, a tjedan dana kasnije Ribola putuje u Karlovac kod Šanca. Samo u dva navrata Ribola će igrati tempom srijeda-subota, ostale utakmice uglavnom u subotnjim večernjim terminima.

Kompletan raspored utakmica za Ribolu:
Ribola Kaštela – Grafičar, 11.3.
Šanac – Ribola Kaštela, 18.3.
Ribola Kaštela – Belišće 25.3.
Vern – Ribola Kaštela, 1.4.
Ribola Kaštela – Rudeš, 8.4.
Borovo – Ribola Kaštela, 13.4.
Ribola Kaštela – Pula 1981, 22.4.
Podravac – Ribola Kaštela, 29.4.
Grafičar – Ribola Kaštela, 3.5.
Belišće – Ribola Kaštela 10.5.
Ribola Kaštela – Vern, 13.5.
Rudeš - Ribola Kaštela, 20.5.
Ribola Kaštela – Borovo, 27.5.
Pula 1981 - Ribola Kaštela, 3.6.
Ribola Kaštela – Podravac, 10.6.

Tablica kvalifikacijske lige:
Borovo  2  +40  4
Vern  2  +23  4
Jazine Arbanasi  2  +7  3
Šanac  2  +4  3
Podravac  2  +2  3
Grafičar  2  -2  3
Pula 1981  2  -4  3
Ribola Kaštela  2  -7  3
Rudeš  2  -23  2
Belišće  2  -40  2


KOMENTARI: