U posljednjem kolu drugog dijela prvenstva obje kaštelanske ekipe doživjele su poraz. Zagrebačka Mladost nanijela je prvu mrlju Marini Kaštela pobijedivši 3:1, a istim rezultatom Osijek je bio bolji od Kaštela DC.

HAOK Mladost – Marina Kaštela 3:1
(21:25, 25:23, 25:17, 25:23)

Zagreb, dvorana Dom odbojke – Bojan Stranić
Suci: Tajana Kramar Šandl, Tomislav Adamek

Odbojkašice Marine Kaštela ipak neće zaključiti prvenstvo bez poraza; zagrebačka Mladost nanijela je prvi poraz vodećoj ekipi prvenstva pobijedivši s 3:1. Iako je Marina dobro otvorila susret i nakon prvog seta imala 1:0 u svojim rukama, u nastavku utakmice Zagrepčanke su pružile veću inicijativu, bile su konkretnije i zasluženo došle do pobjede. Ipak, riječ je o pirovoj pobjedi koja je više stvar prestiža. Marina je davno osigurala prvo mjesto, bile su nadomak sjajnog rekorda bez poraza, ali i dosadašnji niz od čak devetnaest utakmica u prvenstvu nešto je što hrvatska odbojka ne pamti. Marini sada ostaje da svoju ovogodišnju dominaciju potvrdi u doigravanju s dugoočekivanim naslovom prvaka.

Osijek – Kaštela DC 3:1
(28:26, 17:25, 25:20, 25:21)

Osijek, dvorana Gradski vrt
Suci: Milan Zamaklar, Domagoj Vinković

Ni u šestoj utakmici drugog dijela natjecanja Malene nisu stigle do bodova. U posljednjem kolu Osječanke su bile bolje s 3:1 te tako potvrdile svoju treću poziciju, dok će Kaštela DC u doigravanje kao četvrta ekipa prvenstva. Unatoč porazu, Kaštela DC pružila je odličnu partiju, tek su nijanse prelomile pobjednika susreta. Već u prvom setu vidjeli smo pripetavanje koje je pripalo domaćim igračicama, ali već u drugom setu Kaštela DC odličnom igrom stiže do izjednačenja. Međutim, u sljedeća dva seta Osijek se bolje postavio i u ključnim trenucima susreta prevagnuli rezultat u svoju korist.

12. kolo:
HAOK Mladost – Marina Kaštela 3:1
Osijek – Kaštela DC 3:1

Tablica:
Marina Kaštela  12  +25  32
HAOK Mladost  12  +12  27
Osijek  12  -15  9
Kaštela DC  12  -22  4


KOMENTARI: