hren
 

FINALE DOIGRAVANJA ZA ŽENE
U četvrtak se igra prva finalna utakmica za prvaka države u konkurenciji seniorki. Marina Kaštela zahvaljujući prvom mjestu ima prednost domaćeg terena, a kao posljednja prepreka prema prvoj tituli prvakinja Hrvatske stoji zagrebačka Mladost.

Za Marinom Kaštela je najuspješnija sezona u povijesti kluba. Do finala je stigla kao vodeća ekipa sa samo jednim porazom u dvadeset i pet utakmica. Status favorita stoji joj na leđima, a još veći teret ima zagrebačka Mladost koja je četiri puta ove sezone gubila od Marine: dva puta u prvenstvu, jednom u Super kupu, jednom u polufinalu odbojkaškog Kupa. Ipak, Mladostašice se mogu pohvaliti kao jedina ekipa koja je uspjela nanijeti poraz Marini u domaćim natjecanjima. No, u finalu zasigurno Kaštelanke neće dozvoliti da se ponove propusti koje su dovele do jedine mrlje u sezoni. Utakmicu sude Bojan Brlas i Domagoj Niessner, a po rasporedu je u četvrtak u 20:30 sati.

Trener Marine Milorad Krunić prije utakmice je izjavio: -Mi ne bježimo od uloge favorita. Ono što radimo protekle četiri godine sada dolazi do izražaja i ovo što smo napravili ove sezone je nešto što će netko teško ponovit. Ulazimo u finale sa velikim nizom pobjeda, druga ekipa je u svojoj ligi bila prva, a kadetkinje su osvojile prvenstvo Dalmacije i trenutno su u borbi za finale završnice cijele Hrvatske. Tako da bi osvajanje prvenstva bila samo kruna našeg rada, posebno ove sezone.

Na pitanje može li Mladost ponovo nanijeti poraz Marini odgovorio je: -Taj poraz smo zapravo dali mi sami sebi. Imali smo 1:0 i 23:20 u drugom setu i to smo propustili. Ali mislim da je poraz normalan i sastavni dio sporta, ono što nije normalno jest da netko ostvari toliko pobjeda zaredom. Mladost ima kvalitetne igrače, među njima je nekoliko reprezentativki, ali mislim da smo mi do sada pokazali da smo bolja ekipa. Ne bojimo se Mladosti, znamo što ćemo igrati, znamo koje su njihove slabosti i znamo da u svojoj igri imamo dosta kombinacija koje možemo u svakom trenutku odigrati, na što Mladost sigurno neće biti spremna.

Finale:

Četvrtak, 20.4.2017., 20:30 sati
Gradska dvorana u Kaštel Starom
Marina Kaštela – HAOK Mladost


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij