hren
 

ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA
Izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije, koji je ujedno i trener Mladost Ribole Kaštela, Ivan Rančić objavio je širi popis za kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Italiji i Bugarskoj.

Na širem popisu nema velike dileme, jedino iznenađuje nedostatak iskusnog 37-godišnjeg Igora Omrčena. Omrčen je igrao za dosta poznatih klubova te se kitio s mnogim odličjima, poput Kupa Italije u nekoliko navrata, Challenge kup, Emirov kup u Katru i slično.

„Na popisu nema Omrčena, s njim sam razgovarao nekoliko puta. On je otvoren pozivu reprezentacije, no moj je cilj pomladiti našu ekipu, što ne znači da je on potpuno otpisan. Na popisu je nekoliko igrača iz Kaštela, ali realno gledajući to nije ni čudno niti je to presubjektivno. Štoviše, mislim da je mojim momcima u klubu još teže jer ih treniram svaki dan i dobro poznajem što tko može i zna“, rekao je izbornik Rančić. 

Kvalifikacijski turnir odigrat će se u Zagrebu od 24. do 28. svibnja, a hrvatski će odbojkaši odigrati pet utakmica. Među suparnicima su jaka Srbija te Bjelorusija, Danska, Norveška i Švicarska. Prvoplasirana ekipa izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Bugarskoj i Italiji, a drugoplasirana ekipa ide u treći krug kvalifikacija. Hrvatska je trenutno 20. reprezentacija svijeta, te će posebnu borbu voditi s Bjelorusijom i Danskom koji su po rangu na sličnoj poziciji.

„Na ovom turniru bit će jako teško, prolazi samo jedna ekipa, a u skupini smo sa izrazito jakom Srbijom. Već na samom početku postavit ću jasno svoj cilj, a jedan od glavnih ciljeva je pripremiti mladu ekipu za plasman na Europsko prvenstvo. Želim da reprezentacija dobije svoj sjaj“, poručio je Rančić.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija samo je jednom sudjelovala na Svjetskom prvenstvu i to 2002. godine u Argentini kada su ispali u prvoj rundi. Jedina dva zapažena nastupa ostvarili smo 2006. i 2013. godine osvojivši srebro u Europskoj ligi. Zanimljivo, oba puta igralo se u Turskoj.

Širi popis muške  reprezentacije Hrvatske:

Tsimafei Zhukouski, Mario Močić, Petar Višić, Nikolaj Ščerbakov, Bernard Bakonji.

Libero: Sven Šarčević, Hrvoje Pervan, Davor Bogdanović, Marko Sabljić

Srednji blokeri: Ivan Mihalj, Petar Đirlić, Sandro Dukić, Kristijan Šučur, Dominik Brčić, Karlo Čule, Hrvoje Zelenika, Matija Sabljak

Primaći: Danijel Galić, Filip Šestan, Marko Sedlaček, Fran Peterlin, Marino Marelić, Ante Giljanović, Kruno Nikaćević

Korektori: Ivan Raić, Leo Andrić, Krešimir Prlić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij