hren
 

EP 2017. CAORLE - U PONEDJELJAK JE OKONČAN EUROKUP UZ SJAJNE REZULTATE NAŠIH EKIPA
Ponedjeljak je bio najsadržajniji dan u dosadašnjem dijelu EP-a u Caorleu. Od jutra je krenuo nastavak Eurokupa od nedjelje, u podne su juniori igrali Kup nacija, dok je od 17:00 sati na rasporedu bilo EP u Cricketu. Uz rezultate kakve od prvoga dana bilježe hrvatski pikadisti, zaista nije bilo lako sve to popratiti.

Kao i svake godine, Eurokup je donio velika uzbuđenja i napetosti. Klupsko prvenstvo Europe ove godine je u Caorle dovelo 126 ekipa iz brojnih europskih zemalja. Sve te silne ekipe su u Italiju doputovale s ciljem da osvoje pehar, a njih se dijelilo samo 12. No, problem je za ostatak Europe bio taj što je u Caorle stiglo deset ekipa iz Hrvatske. Koje su, kada je dvodnevno kreševo završeno i prašina se slegnula, put Lijepe naše ponijele pet pehara!

Dakle naše su ekipe osvojile 42% pehara, iako je na Eurokupu od ukupnog broja ekipa samo 8% bilo iz Hrvatske. Ili još bolji podatak – svaka druga hrvatska ekipa kući se vratila s peharom.

Npr. Italija je imala 16 svojih ekipa na Eurokupu, a ostali su bez pehara. Velesila Češka je također poslala 16 ekipa koje su se kući vratile s jednim peharom. Iz Njemačke je stiglo najviše, čak 20 ekipa, a osvojili su dva pehara. Istina, dva najvrednija, ali ipak samo dva.

Hrvatska je jedinstvena i po tome što su samo naše ekipe osvojile pehare u sve četiri kategorije. Samo su još Njemačka i Mađarska osvojile pehare u po dvije kategorije. Za savršenu ocjenu nedostajalo je barem jedno zlato, ali unatoč tome ovo je bio odličan nastup naših ekipa na Eurkupu.

NAJVEĆI USPJEH ZA ŽENSKE EKIPE


Djevojke iz JANJE NEXT TEAMA za sreću su nosile različite čarape

Kod dama je srebro zaslužila zagrebačka ekipa JANJE NEXT TEAM, kod seniora u elitnoj A kategoriji su osvojena čak dva pehara pri čemu je srebro pripalo ekipi POSEJDON 2 iz Kaštela te bronca ekipi JANJE ALFA TEAM iz Zagreba. U kategoriji B broncu je uzela ekipa LIGHT iz Solina, dok je u C rangu isto pošlo za rukom splitskoj ekipi BOOM BAR.

Srebro JANJE NEXT TEAMA najveći je uspjeh ženskog ekipnog pikada jer smo do sada imali dvije bronce. Onu zagrebačkog DREAM TEAM KVIMA iz 2008. te splitske BILE BOJE iz 2013. godine. Stoga će Marina Letica, Martina Maglica, Iva Čustović, Hana Jurjako, Kristina Badanjak i Diana Dragišić ostati zapamćene kao prve hrvatske klupske viceprvakinje Europe.

Svoj pohod do srebra Zagrepčanke su započele u Skupini 5 u kojoj su redom nadigrale luksemburški BOARDBANGERS WOMEN (5:0), austrijski THROW DART LADIES (4:1) i čeških TULI TULI (4:1). Nakon toga na Listi 16 su redom padali Ruskinje iz ekipe UGLOWKA WOMEN, potom njemačka HAKUNA MATATA, u hrvatskom dvoboju DM MATULJI te u finalu desne strane češki GRENELA TEAM.

NJEMICE IPAK PREJAKE


Proglašenje pobjednica Eurokupa 2017. (slijeva): JANJE NEXT TEAM (samo Letica i Maglica), LAST BUT NOT LEAST i GRENELA TEAM

U veliko finale se iz repasaža plasirala super jaka njemačka ekipe LAST BUT NOT LEAST u kojoj su redom sadašnje ili bivše njemačke reprezentativke (Marene Westermann, Morena Wolf…). Njemice su neočekivano već u prvoj utakmici na Listi 16 izgubile od češke ekipe BANIK ZACLER, ali su nakon toga pomele sve po lijevoj strani i uhvatile pobjednički ritam koji su prenijele i u finale. Prvu utakmicu dobile su 3:0, 3:1 i tako poništile svoj hendikep jer se do finala došle iz repasaža.

U drugoj utakmici naše su djevojke pokazale zube i prvi meč dobile sa 3:0, ali u nastavku su Njemice ipak bile koncentriranije i u sljedeća dva meča slavile sa 3:1, 3:1 za konačni trijumf.

– Sada smo malo tužne zbog propuštene prilike u finalu, ali svjesne smo da je, nakon nedavnog osvajanja naslova prvakinja Hrvatske i prije toga Kupa RH, ovo novi veliki uspjeh za našu ekipu – rekla je Marina Letica.

Posebno sretan zbog ovog sjajnog rezultata bio je Miroslav Grubeša, predsjednik PK Janje koji je dočekao da dvije ekipe iz kluba osvoje pehare na Eurokupu.

– Ovo je fantastičan rezultat ne samo za nas već za hrvatski pikado općenito. Drago mi je zbog cura jer su potvrdile da imaju kvalitetu za nositi se s najboljima u Europi – rekao je Grubeša.

MATULJANKE SJAJNE PETE


Marina Cenov (DM Matulji)

Sjajan rezultat ostvarila je i ekipa DM MATULJI koja je u ovako jakoj konkurenciji završila na diobi petog mjesta. Marina Canov i Natalija Šimac su uz pojačanja Vlastu Stankić, Vlatku Lešić i Josipu Krželj, što je u skladu s EDU pravilima, u skupini sa 3:2 pobijedile odličnu češku ekipu GRENELA TEAM koja je kasnije osvojila broncu. Kasnije su na listi pobijedile talijanske MAMBO GIRLS i još jednu jaku njemačke ekipu, HEXENALARM JOY.

U polufinale desne strane su poražene od JANJE NEXT TEAMA, da bi na lijevoj odmah naletjele na ekipu LAST BUT NOT LEAST. Dakle eliminirale su ih osvajačice zlata i srebra pa se može reći da su Matuljanke napravile sjajan posao u Caorleu.

ČETVRTI PEHAR ZA POSEJDON


Srebro za POSEJDON 2 (stoje slijeva) Mlakar, Cavrić, Lešić, Buha, Bilela; (čuče) Smodlaka, Antunović i Ljubas

Najjača konkurencija po tradiciji je bila u elitnoj A kategoriji kod seniora. Čak je 45 ekipa krenulo u borbu za titulom klupskog prvaka Europe, među kojima i šest hrvatskih.

Na kraju je najuspješnija bila ekipa POSEJDON 2 iz Kaštela koja se okitila titulom viceprvaka Europe, drugom u klupskoj povijesti (uz dvije bronce), a i njima su se na putu do zlata ispriječili Nijemci. Vladimir Lešić, Ivica Cavrić, Ivan Bilela, Hrvoje Mlakar, Miro Buha i Zdravko Antunović su krenuli uvjerljivim pobjedama u Skupini 5 protiv talijanske ekipe I TRE GNE E I DUE PRO (5:0), španjolskih VLEDACOS (5:0) i švicarskih HOMELESS (4:1).

Na Listi 32 su redom pobijedili odličnu slovensku ekipu PK ŠPICA koja je kasnije osvojila peto mjesto, zatim čaški V3F TEAM CZ, da bi ih u polufinalu desne strane zaustavila njemačka ekipa DART HAIE 2000 PLUS.

NEDOSTAJE SAMO TITULA PRVAKA


Vladimir Lešić (desno) i Ivica Cavrić u finalnom ogledu protiv njemačke ekipe DART HAIE 2000 PLUS

Na lijevoj strani su još jednom bili bolji od PK ŠPICE, zatim su nadigrali češku ekipu CAPTAIN AMERICA što je dovelo do hrvatskog dvoboja u finalu lijeve strane protiv JANJE ALFA TEAMA. Uslijedila je rovovska bitka u kojoj je bilo nervoze s obje strane, ali na kraju su slavili kaštelanski “Bogovi mora” koji su se tako plasirali u finale i novi ogled protiv njemačkih teškaša DART HAIE.

Lešić i društvo su prvi meč izgubili 3:2, u drugom su slavili 3:0, da bi u trećem opet izgubili 3:2 i to je bio kraj.

– Mi smo već konstanta na klupskom prvenstvu Europe, ovo nam je četvrti pehar od 2012. godine. Ali nećemo odustati dok ne osvojimo titulu klupskog prvaka Europe koja nam još jedina nedostaje – najavio je Ivan Ića Ljubas, ambiciozni predsjednik PK Posejdon koji zajedno s neizostavnim Zdenkom Smodlakom vodi ovu ekipu.

BRONCA ZA JANJE


Ponosni predsednik Pikado kluba Janje Miroslav Grubeša s dva pehara koje su osvojile njihove ekipe

Jedina hrvatska ekipa koja je dva puta bila klupski prvak Europe, JANJA ALFA TEAM (2010. i 2013.), ovog puta se morala zadovoljiti broncom. I za Zagrepčane su kobni bili Nijemci iz ekipe DART HAIE koji su ih zaustavili u finalu desne strane, nakon čega je uslijedio već opisani sudar s POSEJDONOM. Boris Krčmar, Alan Ljubić, Mišo Stanković, Antonio Domitrović, Ljubomir Koren i Dražen Vranjković tako su obogatili klupske vitrine još jednim vrijednim peharom.

Sjajan nastup naših ekipa u elitnom rangu upotpunio je splitski DIOKLECIJAN, inače aktualni prvaci države, koji je završio na diobi petog mjesta. Splićane je na desnoj strani zaustavio JANJE ALFA TEAM, dok su na lijevoj poraženi od čeških CAPTAIN AMERICA. Impresivno zvuči podatak da među šest prvoplasiranih ekipa u elitnom A rangu, tri dolaze iz Hrvatske.

Zaprešićki BAN JELAČIĆ je u Caorleu bio znatno oslabljen. Dijelom zbog EDU pravila da u jednoj ekipi smiju biti max. dva reprezentativca, pa su Ivicu Cavrića “posudili” POSEJDONU (igrali su Dragutin Pečnjak i Dean Biškupić), a uz to u Caorle nije doputovao Matija Gazibara. Stoga je dioba devetog mjesta solidan rezultat. Ekipa DIOKLECIJAN 2 je završila na diobi 13. mjesta, dok je zadarski NOVI BOKANJAC bio 25. među ukupno 45 ekipa.

MAĐARI KOBNI PO SOLINSKI LIGHT


Europska bronca putuje za Solin – PK LIGHT

U B i C kategoriji imali smo samo po jednog predstavnika, ali i to je bilo dovoljno da osvojimo dva pehara. Obje ekipe su na nedavno održanom Ekipnom PH u Matuljima slavile u svom rangu, a sada su i na europskoj pozornici potvrdili visoku kvalitetu.

Solinski LIGHT je još u Matuljima pokazao da su ekipa za velike stvari. Ivan Poljak, Roberto Brko, Zvonimir Sesartić, Vlade Milanović, Mladen Carić, Nikša Radošević i ostali su prvo upisali sve tri pobjede u skupini, da bi potom na Listi 16 upisali još dvije i probili se do polufinala desne strane gdje ih je zaustavila mađarska ekipa BUDAPEST BOYS. Na lijevoj strani su nadigrali još dva suparnika, a zatim su ih u finalu lijeve opet čekali isti Mađari koji su ih još jednom porazili. U finalu se tako dogodio mađarski sudar u kojemu je slavila ekipa PSC.

– Obje mađarske ekipe koje su osvojile prva dva mjesta su čisti A ligaši, to se odmah vidi po njihovoj igri. Ali za nas je ovo odličan rezultat, dali smo sve od sebe i nemamo za čime žaliti – rekao je Zvone Sesartić.

BOOM BAR NASTAVIO BERBU MEDALJA


Ekipa BOOM BAR iz Splita osvojila je broncu u svom debitantskom nastupu na Eurokupu

Identičan scenario dogodio se i ekipi BOOM BAR u C rangu. Tri pobjede u skupini, potom još dvije na Listi 16, a onda je na red došao ogled protiv Mađara iz ekipe PIROSARANY u kojemu su poraženi. Potom su se po lijevoj strani probili do finala u kojem ih je opet čekao PIROSARANY koji ih je zaustavio na trećem mjestu. Zlato je na kraju osvojila slovenska ekipa CORNER BAR iz Nove Gorice.

Broncu su za BOOM BAR potpisali Igor Krivo, Mihovil Kranjac, Igor Šaban, Damir Roso, Šime Zebić i Denis Anić Matić.

– Žao nam je što nismo otišli do kraja, iako nismo nezadovoljni ovim rezultatom. Za sve nas je ovo bilo novo iskustvo i mogu samo reći da nam se svidjelo – rekao je Igor Šaban.

EDU EUROKUP 2017.

REZULTATI
Seniorke……..(pdf)
Seniori A kategorija……..(pdf)
Seniori B kategorija……..(pdf)
Seniori C kategorija……..(pdf)

KONAČNI POREDAK

SENIORKE (23 ekipe)
1. LAST BUT NOT LEAST (NJEM)
2. JANJE NEXT TEAM (HRV)
3. GRENELA TEAM (ČEŠ)
5. DM MATULJI

SENIORI A KATEGORIJA (45)
1. DART HAIE 2000 PLUS (NJEM)
2. POSEJDON 2 (HRV)
3. JANJE ALFA TEAM (HRV)
5. DIOKLECIJAN
9. BAN JELAČIĆ
13. DIOKLECIJAN 2
25. NOVI BOKANJAC

SENIORI B KATEGORIJA (32)
1. PSC (MAĐ)
2. BUDAPEST BOYS (MAĐ)
3. LIGHT (HRV)

SENIORI C KATEGORIJA (26)
1. CORNER BAR (SLO)
2. PIROSARANY (MAĐ)
3. BOOM BAR (HRV)

Izvor : Hps-dart.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij