hren
 

U PETAK U KAŠTEL SUĆURCU
Centralni program ovogodišnjeg  Europskog školskog sportskog dana za Splitsko-dalmatinsku županiju, koji se organizira u sklopu Europskog tjedna sporta,  održat će se u petak, 29. rujna, s početkom u 12 sati u OŠ Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu.

Nositelj aktivnosti Europskog tjedna sporta, od 23.  do 30. Rujna, je Središnji državni ured za sport, a  Europski školski sportski dan održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Glavni cilj Europskog školskog dana je promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja, jer je tjelesna neaktivnost četvrti po redu globalni čimbenik rizika smrti. Njen udio se u Europi procjenjuje na 500 tisuća smrtnih slučajeva godišnje. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije preporučene standarde tjelesne aktivnosti ostvaruje u prosjeku samo oko 20 % djece i mladih u svijetu.  

Gradovi Split i Kaštela uključili su se u ovu akciju obilježavanja tjelesne aktivnosti na način da su u petak u vremenu od 13 do 15 sati otvorili vrata svih svojih sportskih objekata za školsku djecu, a splitski KIF je i ovaj put preuzeo najveći dio organizacije, uz svoju ambasadoricu, nekadašnju vrhunsku košarkašicu, danas trenericu Vedranu Grgić Fonseca.

- Budite i Vi s nama u petak 29. rujna, p(o)krenimo se prema zdravljui vježbajte  s nama  120 minuta, jer „VJEŽBANJE   JE IN“ – poručili su organizatori.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij