hren
 

I U MUŠKOJ I U ŽENSKOJ KONKURENCIJI
Kaštela su grad odbojke, a Kaštel Lukšić prava riznica odbojkaških talenata. Činjenica je to koju su još jednom potvrdili najmlađi odbojkaši i odbojkašice škole Ostrog, koji su se s školskog prvenstva u odbojci za učenike 5. i 6. razreda u Vinkovcima, vratili s dvije brončane medalje

Rijetkost je to, da jedna škola u obje konkurencije ima svoje predstavnike u završnici, a da uz to, obje ekipe osvoje medalje pravi je raritet.

Iako su plasmanom u samu završnicu, među četiri najbolje školske ekipe, već ostvarile značajan uspjeh, male Ostrožice su osvajanjem brončane medalje dodatno potvrdile svoju kvalitetu.
Do završnice ih je čekao dug put, koji je u Hrvatskoj započelo oko 300 ekipa, od gradskog natjecanja, preko zonskog, županijskog i regionalnog do završnice u Vinkovcima gdje su se našle četiri najbolje ženske ekipe.
Uz školu Ostrog, u završnici su igrale odbojkašice OŠ Ivanec iz Varaždinske županije, OŠ Poreč iz Istarske županije i OŠ Čepin iz Osječko – baranjske županije.

U prvoj utakmici Lukšićanke su za protivnike imale ekipu iz Čepina, koju nisu uspjele savladati, ali su zato u borbi za treće mjesto, pobijedile 2:0 ekipu Poreča, koje su u prvoj utakmici izgubile od Ivaneca. U borbi za naslov, pobjeda je očekivano otišla na stranu škole iz Čepina.
Lukšićanke su ovom broncom nastavile četverogodišnji kontinuitet osvajanja medalja na završnicama pkolskih prvenstava.

Pod budnim okom profesora i trenera Nebojše Omašića Bare do bronce su stigle Ana Ergović, Dora Jurić, Antea Kapitanović, Lana Barbić, Katarina Kero, Ana Mateljan, Lana Bakić, Tamara Antunović, Žanamari Županović, Magdalena Patrlj, Ana Čosić i Petra Martinović.

Njihove muške kolege Niko Romić, Antonio Džaja, Manuel Šutić, Ivano Bošković, Ivan Omašić, Darijan Grgić, Vito Milanović i Marko Jureta, pod vodstvom profesora Marka Matasa, imali su sličan put do završnice prvenstva.

Njihovi protivnici u završnici bili su učenici OŠ Marina Držića iz Zagreba, OŠ Rovinj te OŠ Tin Ujević iz Osijeka.
U prvoj utakmici mladi Kaštelani izgubili su od Zagrepčana 2:0, no u drugoj utakmici pobjeđuju učenike iz Osijeka i osvajaju broncu. Naslov najbolje školske momčadi otišao je u Zagreb.

Foto: OŠ Ostrog


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij