hren
 

DRŽAVNO PRVENSTVO U DVIJE KONKURENCIJE
Proteklog vikenda u Splitu su održana dva državna prvenstva, u konkurenciji mlađih seniora te u konkurenciji mlađih kadeta, odakle je nekoliko medalja u obje konkurencije stiglo i u Kaštela, a među njima najsjajnijeg sjaja bila je zlatna medalja Luke Zorotovića među mlađim kadetima.

Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke U23 nastupili su predstavnici oba kaštelanska kluba, osvojivši ukupno tri srebrne i dvije bončane medalje.

Dvije srebrne medalje otišle su u JK Kaštela, a osvojili su ih Nika Perišić u kategoriji poviše 78 kg te Ivan Rozga u kategoriji do 90 kg.
Treću srebrnu medalju osvojila je članica JK Dalmacijacement, Katarina Krišto u kategoriji do 63 kg.
Brončane medalje pripale su Marinu Jerkunici do 90 kg i Lovri Barišiću do 73 kg iz JK Dalmacijacement.
Plasman su još ostvarili judaši JK Kaštela Maja Franić i Roberto Raca osvojivši peta mjesta te Petar Vujić osvojivši sedmo mjesto u svojim kategorijama.

Luka Zorotović iz JK Kaštela postao je državni prvak među mlađim kadetima U16 u kategoriji do 55 kg, a stepenicu niže, osvojivši srebrnu medalju, ovog su se puta plasirale njegove klupske kolege Ivan Škomrlj do 55 kg, Filip Botić do 46 kg i Luka Milin do 81, kg.
Fabian Matijaca u kategoriji do 46 kg, Jelena Brešković do 57 kg te Toma Peran u kategoriji poviše 81 kg osvojili su brončane medalje.
Peta mjesta pripala su članovima JK Kaštela Stjepanu Botiću, Ivi Radić, Roku Škomrlju, Mariji Ivakić i Petri Barić kao i Cementašima Šimi Bonacinu i Petru Radačiću. Plasman na sedma mjesta ostvarili su Mate Rajčić i Martina Raca iz kluba u Rudinama.

Na prvenstvu za mlađe seniore nastupilo je 28 klubova sa 123 natjecatelja i natjecateljice, a na prvenstvu među mlađim kadetima nastupilo je 204 judaša i judašice iz 37 klubova.
U konkureniji mlađih kadeta dva pehara su otišla na adresu JK Kaštela, mlađi kadeti osvojili su pehar za ekipno drugo, dok su mlađe kadetkinje osvojile pehar za ekipno treće mjesto.


KOMENTARI: