hren
 

ODRŽANA PLANINSKA UTRKA  KOZJAK
Jubilarna, deseta planinska utrka Kozjak pod nazivom „In memoriam Ivica Radeljić“, održana ove subote na padinama Kozjaka, a u organizaciji Atletskog kluba Solin i pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Splitsko-dalmatinske županije te Grada Solina, privukla je velik broj natjecatelja.

Start utrke, u kojoj je sudjelovao 41, od ukupno 55 prijavljenih trkača, bio je kod starog zvonika na rivi u Kaštel Sućurcu,  dok je cilj za seniore nakon osam kilometara bio kod crkvice Sv. Luke na Kozjaku, na 762 metra nadmorske visine. Juniori su trčali nešto kraću stazu od 5,7 kilometara do 460 metara nadmorske visine i planinarskog doma Putalj.

Obje staze, koje dijelom vode asfaltom i vatrogasnim putem, a dijelom planinskom stazom, premda vrlo strme, bile su atraktivne za sve trkače jer se s njih se pruža veličanstven pogled na Kaštelanski zaljev i dalje prema otocima, posebice po lijepom vremenu kakvo je danas poslužilo trkače.

Pobjedu u kategoriji seniora odnijeli su Nikola Mikulić, aktualni najbolji trkač na brdskim trkama iz AK Svetice, kojemu je do cilja bilo potrebno 44 minute i 30 sekundi, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto i treće u ukupnom poretku, otišlo u ruke aktualne prvakinje svijeta na 100 kilometara Nikoline Šustić, s rezultatom od 48 minuta i 31 sekunde.

Drugi je na cilj stigao Zoran Žilić s vremenom 44.31, a treći u kategoriji seniora i četvrti u ukupnom poretku bio Ante Živković s vremenom 49.37. Druga među ženama i ukupno peta bila je Radmila Maksimović s rezultatom 55.24, a trećeplasirana i osma u ukupnom poretku Lucija Šćur.

Najbolji junior bio je Filip Čaplja, kojem je do doma Putalj bilo potrebno  39 minuta i 50 sekundi, drugi je do cilja, s vremenom 42.28 stigao Ivan Marković, dok je treće mjesto pripalo Danielu Maro.

Svečanost dodjele nagrada najboljima, koji su bili podijeljeni u kategorijama po dobu i spolu, održana je u  planinarskom domu Putalj, a nakon utrke  druženje je nastavljeno u veselom raspoloženju.

Napomenimo kako se ova trka, posvećena tragično preminulom biciklisti Ivici Radeljiću,  bodovala i za i juniorski i seniorski planinski kup.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul