hren
 

U ORGANIZACIJI JK GIRIČIĆ
Subotnji dan u Kaštelanskom zaljevu bio je u znaku jedara brodova sudionika 8. Kaštelanske regate koju je organizirao jedriličarski klub Giričić, a nakon jedrenja kaštelanskim akvatorijem titula pobjednika pripala je jedrilici Labudovi Tići s kormilarom Leom Lemešićem.

Na ovogodišnjoj regati sudjelovale su 33 jedrilice podijeljene u pet kategorija sa ukupno 108 članova posada. Start, koji je započeo u 10 sati, kao  i cilj regate bili su kod novoizgrađenog valobrana u marini Kaštela u Kaštel Gomilici.

Lemešić je sa svojom posadom nastupio u prvoj kategoriji koja je okupljala najduže brodove, a ciljem su prošli u 11:19 sati.
U drugoj kategoriji prva je startom prošla posada Emme s kormilarom Borisom Žižićem u 11:34:15 sati, dok je u trećoj kategoriji bila najbrža jedrilica Iva III s kormilarom Ivankom Pavlićevićem u 11:56:43 sati. U četvrtoj kategoriji najbrža je bila jedrilica JINN s kormilarom Tomašom Pouchitom, koja je na cilj stigla 11 sekundi poslije 12 sati. U petoj kategoriji, koja je okupljala najkraće brodove, pobijedila je jedrilica Diablo i kormilar Darko Orlandini s vremenom 11:43:22 sati.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul