hren
 

RK Dubrovnik je jesenski prvak. Osigurao je to kolo prije kraja, i to pobjedom kod kuće 24:21 protiv izravnog konkurenta, Ribola Kaštela. U 10. kolu ostvario je svoju devetu pobjedu, bez poraza je i sad je u utrci za plasmanom u Premijer ligunajveći rang, na plus pet od prvih pratitelja, a tu su uz Ribolu Kaštela još Karlovac Metković Mehanika. Metkovci su dan prije dobili kod kuće Karlovac s 29:23.

Upravo su to priželjkivali rukometaši Dubrovnika uoči 10. kola, da odu na plus pet u odnosu na konkurente, ali im je najvažnije bilo da oni ostvare pobjedu. Do nje nisu stigli lako. Ribola Kaštela je serijom 3:0 otišla na odmor s pogotkom viška (10:9), a početkom nastavka taj svoj niz nastavila te je vodila s dva razlike (11:9). Još je jednom imala plus dva (12:10).

Nakon toga kreće domaćin. Zvonimir Srna je u 38. minuti doveo ponovno Dubrovnik u vodstvo (14:13), koji je u prvom poluvremenu vodio s 5:4 te 9:7. Potom je Maro Dabelić bio još jednom siguran realizator sedmerca za 15:13, a nakon pogotka Ribola Kaštela, Dubrovnik je s tri pogotka u nizu stigao do plus 4 (18:14/Dabelić dva iz sedmerca, Tomislav Radić iz daljine). U 47. minuti Hrvoje Lončarica donosi plus pet. U zadnju minutu se ušlo s vodstvom Dubrovnika 24:21, te je bilo jasno tko će slaviti.


KOMENTARI: