hren
 

REZIME GODINE
Na kraju godine donosimo vam kratki rezime sportskih klubova u Kaštelima u protekloj 2018. godini. Na redu je rukomet u kojem kaštelanske boje brane Ribola Kaštela u muškoj i Marina Kaštela u ženskoj konkurenciji.

Ribola Kaštela

Ribola Kaštela ove je godine igrala rukomet pun uspona i padova. Godinu su startali porazom od Umaga u šesnaestini finala hrvatskog Kupa, u kojem su se plasirali nakon što su prošle zime slavili u Županijskom kupu. U nastavku prvenstva imali su dobar učinak od šest pobjeda i tri poraza, ali je to bilo nedovoljno za ono što se očekivalo. Ribola nije uspjela konkurirati za naslov 1. HRL – jug, bila je daleko od prve trojke.

Nešto drugačija priča viđena je ove sezone. Trenutno je glavni konkurent Dubrovnik koji bježi drugoplasiranoj Riboli za tri boda. Kaštelani igraju dobar, napadački rukomet pa se sada generacija čini posloženija nego li na koncu prošle sezone. Zato u novoj godini čekamo njihov iskorak.

Ribola je ove godine odigrala dvadeset i jednu utakmicu, od čega je iz njih četrnaest izašla kao pobjednik, a sedam kao gubitnik. Gol razlika je impresivnih +70.

Marina Kaštela

Marina Kaštela već neko vrijeme uživa status u 2. HRL – jug za seniorke. Niti idu prema naprijed niti padaju natrag, jednostavno – treće mjesto njihov je maksimalni i minimalni domet. Trenutno su ispod tog dometa sa samo jednim bodom zaostatka za Trogirom, ali do kraja prvenstva za očekivati je da će Marina preskočiti i tu stepenicu. Vodeći dvojac već je sada daleko, no Marina svakako nema kvalitetu za sami vrh.

Kaštelanke su ove godine ostvarile dobar rezultat od čak deset pobjeda u šesnaest odigranih susreta, s ukupnom gol razlikom +63.


KOMENTARI: