hren
 

Košarkaški klub Ribola Kaštela objavio je danas ime ovogodišnje prinove za nastavak prvenstva. Riječ je o 19-godišnjem Krešimiru Elezu.

Vijest je stigla na posljednji dan zimskog prijelaznog roka. Mladi Elez rodom je iz Kaštel Sućurca, pa se tako vraća u svoj rodni grad, ali i u klub u kojem je s osam godina započeo svoje prve košarkaške korake. Kratko vrijeme proveo je u Solinu i Splitu. Potom je 2014. prešao u Šibenik gdje je sa svega 16 godina debitirao za prvu momčad.

Poslije toga Elez je prešao u Adriatic te u Alkar, koji je bio njegov posljednji klub prije povratka u kaštelanske redove.

''Cijelo vrijeme koje sam proveo u okolnim klubovima, jednim okom sam pratio što se događa u Kaštelima. Vidio sam da je klub dosta napredovao te da sada ima puno bolje uvjete za rad sa mladim igračima koji žele napredak, što mi je cijelo vrijeme bilo na prvom mjestu i iz tog sam razloga svojevremeno i otišao. Tražio sam raskid ugovora sa 'Alkarom' i odlučio se vratiti u Kaštela jer vidim da se tu forsiraju i da dobro napreduju mladi igrači od kojih većinu i poznajem. Nadam se da ćemo na čelu sa trenerom Rančićem izboriti opstanak u Prvoj ligi, a onda je već od iduće sezone klub u odličnoj situaciji i u budućnosti je sve moguće“, rekao je Elez.

Klub je također objavio u srijedu da je nastavljena suradnja sa Franom Marasovićem minimalno do kraja sezone. Visoki centar Kaštelana trenutno je drugi najpreciznij igrač lige kada su u pitanju ubačaji za dva poena (67%) te je prvi skakač svoje momčadi s prosječno 6 skokova po utakmici. Uz to postiže 11,5 poena po utakmici.


KOMENTARI: