hren
 

Važnu pobjedu u borbi za opstanak izborile su odbojkašice Marine Kaštela. One su na svom parketu svladale OK Brda rezultatom 3:1, te skočivši na drugo mjesto pokazale da namjeravaju zadržati status u elitnom ženskom odbojkaškom natjecanju.

Marina Kaštela – Brda 3:1
(25:7, 25:15, 22:25, 25:23)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Ante Jukić, Toni Ivković

Marinke su na pravi način odgovorile na svojevrsni rezultatski pritisak u svojoj borbi za opstanak. Pobjeda protiv Brda jedna je od ključnih, a prikazanom igrom pokazale su karakter. Posebno su impresivna bila prva dva seta u kojima su gošće ukupno jedva prošle dvadeset poena. Marina je u prvom setu imala vodstvo od nevjerojatnih 20:2, prije nego su se malo opustile i dozvolile gošćama da malo poprave sliku. Premda su Brda žustro krenule u drugi set (4:8, 7:12), Marinin pritisak ponovo je uspio za visokih 2:0.

U naredna dva seta vidjeli smo odgovor gostujućih igračica te pravu rezultatsku neizvjesnost. Treći set donio je nekoliko rezultatskih preokreta, koji je na kraju završio na strani Brda. U četvrtoj dionici Marina je imala impresivan start (7:2), koji se brzo otopio (12:12) te dozvolio gošćama da ugroze bodove. Gošće su imale vodstvo sve do 23:22 kada s tri uzastopna poena Marina uspijeva ugrabiti sva tri boda.

Marina Kaštela: Karadža, Botić, Subašić, Stermole, Šolić, Dežulović, Rožić, Teklić, K. Zdilar, Ćopić, Jureta, J. Zdilar, Terzievska, Brakus. Trener: Milorad Krunić

Brda: Gutović, Maretić, Katunarić, Mrduljaš, Dešković, Vukasović, Maretić, Klarić, Garac, Žižić, Bogdanović, Zekanović. Trener: Antonella Družijanić

7. kolo:
Enna Vukovar – Poreč 3:0
Marina Kaštela – Brda 3:1

Tablica:
Enna Vukovar  7  +12  17
Marina Kaštela  7  +3  12
Brda                  7  +0  10
Poreč                 7  -15  3


KOMENTARI: