hren
 

Ovog vikenda odbojkaška Superliga nudi dvije poslastice – derbi Zagreba i Kaštela u muškoj i ženskoj konkurenciji. I dok će Mladost Ribola Kaštela gostovati u Zagrebu, OK Kaštela će na svom parketu ugostiti Zagrepčanke. Marina Kaštela također će na put, i to do Poreča.

Bez obzira na trenutnu formu i bodovno stanje, najveći hrvatski odbojkaški derbi uvijek plijeni najveću pozornost. Tako je i u susretu 8. kola drugog dijela natjecanja u kojem stopostotna Mladost dočekuje imenjaka iz Kaštela. Zagrepčani su u posljednje dvije godine puno uložili u svoju momčad. Isplatilo im se titulom prvaka, a ove sezone koračaju prema njenoj obrani. Naime, do sada su u petnaest odigranih utakmica u domaćem prvenstvu izgubili samo jedan set. Kaštelanima ne bi bilo ništa slađe nego im prekinuti izvrsnu seriju, a u arsenalu oružja imaju kvalitetu pojačanu kolumbijcem Vanegasom. Utakmica je po rasporedu u ponedjeljak, 11. veljače u 20 sati u dvorani Dom Sportova.

8. kolo:
Mladost – Mladost Ribola Kaštela
Mursa Osijek – Rijeka

Superliga (seniorke)

Odbojkaši derbi odigrat će se i u Kaštelima gdje OK Kaštela dočekuje zagrebačku Mladost. Mladost i u ženskoj konkurenciji niže pobjede, ali za razliku od muškaraca doživjeli su jednu jedinu mrlju – pobjedu od 3:2 u kojoj su izgubile jedan bod. 'Krivac' je bila upravo kaštelanska ekipa koja ih je iznenadila u Kaštelima uzevši dva seta. Da to mogu ponoviti, pa čak i otići do kraja, uvjerene su same igračice koje spremno dočekuju trenutno vodeću ekipu prvenstva. Kaštelanke su u sjajnoj formi, imaju čak devet uzastopnih utakmica u kojima su osvajale bodove. Utakmica je po rasporedu u subotu, u gradskoj dvorani u Kaštel Starom u 18:45 sati.

Nešto lakše protivnice trebale bi imati odbojkašice Marine Kaštela. One u sklopu osmog kola gostuju u Poreču. Porečanke su trenutno na posljednjem mjestu te je sve izvjesnije njihovo ispadanje. Imaju samo jednu pobjedu uz šest uvjerljivih poraza. Marina pak lovi ključne bodove za opstanak, čiju nadu su produljile izvrsnom pobjedom protiv Brda. Pobjedom protiv Poreča mogu pobjeći na pet bodova. Utakmica je po rasporedu u nedjelju u 18 sati.

8. kolo:
Kaštela – Mladost
Rijeka – Olimpik
Poreč – Marina Kaštela
Brda – Enna Vukovar


KOMENTARI: