hren
 

PETI SET PREVAGNUO NA STRANU GOŠĆI
U derbiju 8. kola 1. skupine Superlige odbojkašice Kaštela i Mladosti odigrali su još jedan triler u pet setova. Na kraju su Zagrepčanke ponovo slavile, ali su domaće igračice pokazale da se mogu nositi s najboljima u ligi.

Kaštela – Mladost 2:3
(25:21, 12:25, 25:20, 16:25, 10:15)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Ivica Špadina, Dinko Ninić
Igračica utakmice: Nika Stanović (Kaštela)

Još jednom su odbojkašice Kaštela bile blizu da nanesu Zagrepčankama prvi prvenstveni poraz ove sezone. Po drugi put oduzimaju im bod, ali opet je ostao dojam da je mogao biti drugačiji scenarij. Na stranu domaćih, naravno.

Premda su Mladostašice žustro otvorile prvi set (11:3), time-out trenera Grgantova sabrao je domaće igračice koje su potom zaredale seriju 9:2 i vratile set u neizvjesnost. Preokret je stigao u ključnom trenutku; pri rezultatu 21:18 uslijedila je čudesna serija od 7:0 za vodstvo domaćih.

U drugom setu Kaštelanke su osjetile moć Mladosti. Podigle su tempo na daleko veću razinu i to je rezultiralo izjednačenjem s uvjerljivih 25:12. No, nakon toga kao da su se gošće malo 'potrošile', ili su pak domaće igračice izvukle svoj maksimum. Tako u trećem setu odmah na početku uspostavljaju vodstvo koje su čvrsto i sigurno držale do kraja seta za zasluženih 2:1.

Vidjevši da su već izgubile jedan bod, Mladostašice u četvrti set ulaze za sve ili ništa. Rizik im se isplatio odmah u startu – veliko vodstvo od 10:3 bilo je nedostižno pa je utakmica morala ići u peti set. U njemu su drugi put zaredom gošće slavile i tako sačuvale pobjednički niz. S druge strane, Kaštela je po tko zna koji put ove sezone izgubila u petom setu, ali je sačuvala niz utakmica s bodovima koji se sada popeo na dvoznamenkasti broj.

Sjajnu napadačku utakmicu odigrale su Stanović i Vukić koji su kombinirano osvojili 51 poen, dok je kod Mladosti najraspoloženija bila Vrbanc sa 23 poena.

Kaštela: Ninčević (1), Stanović (29), Prkačin (5), Ljulj, Rimac (4), Karaula, Glavina, Papić, Kutrović, Sudar, Matas, Stojan, Cvijović, Vukić (22). Trener: Zoran Grgantov

Mladost: Matić, Pavičić (9), Kačić Bartulović, Butigan (15), Rajković, Štimac (2), Grbavica, Volmut (5), Pažin, Luketić (16), Vrbanc (23), Jurišić (9). Trener: Antonella Družijanić

8. kolo:
Kaštela – Mladost 2:3
Rijeka – Olimpik 3:0

Tablica:
Mladost  8  +20  22
Olimpik   8  -2  12
Kaštela   8  -9  7
Rijeka     8  -9  7

Foto: Goran Luetić


KOMENTARI: