hren
 

DOBRE BORBE ALI MALO POBJEDA
Proteklog vikenda Zagreb je bio domaćin natjecateljima Europskog kadetskog kupa, na kojem je nastupio čak 721 judaš i judašica iz 34 države, a svoje predstavnike  kao dio hrvatske ekipe imali su i JK Kaštela te JK Dalmacijacement, koji su se kući vratili bez posebnih plasmana. Sreća nije bila naklonjena Kaštelanima pa će tako, između ostalih i vodeća u Kupu, Cementašica Katarina Krišto, nastojati što prije zaboraviti nastup u Zagrebu.

JK Kaštela na ovom natjecanju bila su zastupljena s 13 judoka, od kojih treba izdvojiti Nikolu Zorotovića, koji je s dva ippona u prve dvije borbe odlično otvorio natjecanje pobijedivši Izraelca Levya i Slovenca Kavčiča. No, u sljedećoj borbi Nikola nije uspio pobijediti Mađara Farkasa, kasnijeg pobjednika kategorije do 55 kg.Potom pobjedu nad Nikolom, nakon dvojbene sudačke odluke, bilježi i Bjelorus Piatruchyk, nakon čega Nikola nije imao popravnih borbi.
U istoj kategoriji do 55 kg, nastupio je i Ivan Škomrlj, koji je više od pola borbe vodio na wazari, no na samom kraju gubi borbu.

U kategoriji do 60 kg Jakov Žunić, Luka Zorotović i Josip Rozga, unatoč odličnim borbama, izgubili su u prvom kolu od Austrijanaca Austa te reprezentativaca Italije De Luce i Palmaccija.
U kategoriji do 66 kg Roko Škomrlj je u zadnjim sekundama pao na wazari iako je u borbi koja je trebala otići u „golden score“ pokazao više od Moldavca Motricale. Mate Rajčić u istoj kategoriji jeimao tešku prepreku u Njemcu Sauerwaldu te nije imao repasaž .

Roko Jaman u kategoriji do 73 kg je zabilježio odličan nastup protiv Bjelorusa Khatkouskija, iako je izgubio dobivši tri kazne.
Borba Čeha Dudya i Luke Milina je mogla puno ranije završiti u Lukinu korist, ali je lijepim wazarijem okončana tek u „golden scoreu“. Diskutabilna sudačka odluka u posljednjoj sekundi borbe donesena u korist Rumunja Topale, koštala je Luku daljnjih nastupa u kategoriji do 81 kg.
U kategoriji do 90 kg jnastupio je Nikola Botić koji je izgubio od Srbina Stojkova.

Jelena Brešković u kategoriji do 57 kg je vrlo dobro započela borbu, ali je napravila grešku te ju je protivnica Kramar iz Slovenije uhvatila u zahvat držanja te tako odnijela pobjedu.
Kolegice u kategoriji preko 70 kg, Maja Franić i Nika Perišić su se hrabro borile i zabilježile nastup u po jednoj borbi. Nika je izgubila od Rumunjke Miler dok je Maju Slovenska reprezentativka Norčič uspjela pobijediti tek u „golden scoreu“.

Članica JK Dalmacijacement Katarina Krišto, koja je Kaštelane naučila na dobre vijesti s natjecanja Europskog kupa, u Zagrebu nije ostvarila očekivani plasman. Zabilježila je pobjedu protiv Dittmann iz Njemačke, nakon čega  je uslijedio poraz protiv Čehinje Skalske, a mogućnosti za daljnje borbe više nije bilo.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij