hren

Proteklog vikenda u mađarskom gradu Paksu održan je Europski juniorski kup u judu na kojem su, među 413 natjecatelja iz 28 zemalja, nastupila i dva judaša JK Kaštela, Marin Vujić i Petar Grabić, pod vodstvom trenera Nenada Buzova.

U prvom kolu kategorije do 81 kilogram, Marina Vujića dočekuje Mađar Viktor Janik, a nakon samo dvije minute borbe Marin baca ippon za pobjedu. U drugoj borbi mladi Kaštelanin odmjerava snage sa nizozemskim predstavnikom Sebastianom Speekenbrinkom, a borbu gubi nakondvije minute i  treće kazne. Kako je Nizizemac u sljedećoj borbi zaustavljen od Francuza Gnamiena, Marin je ostao bez prilike za popravne borbe.
Drugi predstavnik u kategoriji do 81 kilogram Petar Grabić, u prvom kolu nije uspio savladati ukrajinskog predstavnika Marata Kryzhanskyia, koji iza sebe ima zlato sa europskog kupa u Kopru i Teplicama te broncu iz Ploiestia. Ukrajinac se od samog početka borbe postavio kao dominantniji i nakon minute borbe Petar radi grešku te pada na „ippon“. Marat je iduće kolo izgubio od Nijemca Yula Kutika te ostavio Petra bez popravnih borbi.

Novi pojasevi za više od 140 judaša

Prošlog tjedna judaši JK Kaštela, pred petočlanom komisijom u sastavu ispitivač Boško Rozga V DAN te članovi Ante Topić III DAN, Ante Batinić II DAN, Jerko Mrković I DAN i Ante Barać I DAN, polagali su za KYU pojaseve.

Za 8 KYU bijelo-žuti pojas položilo je 45 mladih judaša, a za 7 KYU, odnosno žuti pojas, 23 judaša i judašice. Čak 22 judaša položilo je za 6 KYU ili žuto narančasti pojas, dok je njih 10 položilo za 5 KYU ili narančasti pojas. Za narančasto zeleni pojas položilo je 12 judaša i judašica, a za 3 KYU ili zeleni pojas njih osmero.
A novi vlasnici plavih pojaseva koji su položili za 2 KYU su Duje Buzov, Filip Botić, Ivan Brnada, Jakov Žunić, Marija Ivakić, Marin Primorac, Marko Radeljak, Marko Tendžera, Mirela Bralić, Roko Rozga, Slavko Škopljanac, Toma Peran i Vinko Milić.
Judaši koji su položili za 1 KYU ili smeđi pojas su  Ante Pirija, Bruno Rozga, Carllo Skelin, Dominik Matijaca, Fabian Matijaca, Iva Radić, Luka Botić, Nina Perišić, Roko Vujić i Stjepan Botić.

Foto: JK Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij